Sirds lūst! Rīgā uz ielas atrod noklīdušu 1 gadu vecu bērnu, kuru audzina vientuļš tētis. FOTO
Meitenītes tēvs bērnu audzina viens un, kamēr strādā naktsmaiņas, viņu pieskata citi cilvēki.
112
2016. gada 13. septembris, 15:11

Sirds lūst! Rīgā uz ielas atrod noklīdušu 1 gadu vecu bērnu, kuru audzina vientuļš tētis. FOTO

Jauns.lv

Rīgas pašvaldības policisti nedēļas nogalē devās uz Grīziņkalnu, kur kāds garāmgājējs ievērojis uz ielas aptuveni vienu gadu vecu bērnu bez pieaugušo uzraudzības.

Policisti stāsta, ka notikuma vietā sastapts garāmgājējs ar meitenīti, kurš pastāstīja, ka bērnu pamanījis netālu no kāda nama, taču bērna uzraudzītāju nekur nav redzējis. Meitenīte viena pati staigājusi pa ielu.

Vīrietis ar bērnu apsekojis blakus esošos pagalmus, taču neviens neatpazina meitenīti un nedz arī varēja norādīt viņas iespējamo dzīvesvietu, arī pati meitenīte nemācēja pastāstīt, kur viņa dzīvo. Vīrietis nolēma izsaukt policiju.

Kamēr policisti runāja ar izsaucēju, pie kārtības sargiem pienāca kāds vīrietis, kurš pastāstīja, ka ir meitenītes tēvs. Viņš paskaidroja, ka atnācis mājās no nakts maiņas, un meitu iedevis kaimiņienei pieskatīšanai. 

Pēc pamošanās bērna tēvs aizgājis pie kaimiņienes, taču izrādījās, ka sieviete nebija pamanījusi, ka bērns pazudis no dzīvokļa. Vīrietis skaidroja, ka bērnu audzina viens un laikā, kad atrodas darbā meitu pieskata aukle vai kaimiņiene.

Policisti devās uz bērna dzīvesvietu un pārbaudīja dzīves apstākļus. Mājvietā konstatēts, ka bērnam ir piemērota pārtika, apģērbs un citas bērna audzināšanai nepieciešamas lietas. Meitenīte nodota tēva aprūpē.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai. 

Kasjauns.lv/Foto: Pašvaldības policija