Latvijā uzstāsies jaunā britu vokālā sensācija Annique
Annique uzstāšanās sola baudu patiesiem mūzikas gardēžiem.
Kultūra
2016. gada 13. septembris, 16:15

Latvijā uzstāsies jaunā britu vokālā sensācija Annique

Jauns.lv

Oktobrī četrās Latvijas pilsētās ar šovu uzstāsies talantīgā Lielbritānijas dziedātāja Annika jeb Annique, par kuru atzinīgus vārdus jau paudusi britu prese, portālu Kasjauns.lv informē koncertturnejas rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Annique – ar maigu un pavedinošu balss toni apveltīta asu tekstu autore, kas aizdedzina savu dziļi izjusto mūsdienīgās Londonas dziesmu plostu ar soulmūzikas, eklektiskā džeza un pasaules mūzikas kokteili...”

(Tims Kamingss, „The Guardian”)

„Viņa ir dvēseliska, viņa ir jutekliska, viņai ir varena balss – tas ir brīnums, kā mēs līdz šim brīdim neesam neko dzirdējuši par vārdu Annique.”

(Radiostacija „Funk Haus Europa”)

Britu dziedātāja, komponiste un tekstu autore Annique ir augusi muzikālā ģimenē, iemācījusies dziedāt vēl pirms mācējusi runāt, un savu pirmās melodijas kopā ar māsu sakomponējusi piecu gadu vecumā. Dažus gadus vēlāk viņa ieguvusi vokālo izglītību Laikmetīgās mūzikas akadēmijā Londonā, veidojot lietišķus kontaktus un mācoties uzstāties lielas auditorijas priekšā. Šī pieredze kombinācijā ar Annique dziesmu aranžēšanas un uzlabošanas instinktu vainagojās ar pieprasītas vokālistes karjeru. Viņa strādājusi pie saviem favorītiem Gorillaz un Mike Skinner, kā arī projektā The Streets Londonas Raundhauzā un šovā The Jools Holland.

Kad kāds kopējs draugs iepazīstināja Annique ar multiinstrumentālistu Koby Israelite un viņi aptvēra, ka kopā varētu iešķilt dzirksteli veiksmīgai sadarbībai, Koby un Annique apvienojās vienā grupā, lai uzsāktu darbu pie dziesmu sērijas, kas vainagojās ar lielisku debijas albumu Heads Up (Galvas augšā).  

Balstoties uz Koby čigānu un austrumu mūzikas ietekmes savienojumā ar Annique dziļo džeza mūzikas mantojumu diapazonā no Ellas Ficdžeraldas līdz Čakai Hanai, duetam izdodas radīt lielisku kokteili no „french cafe” stila vibrācijām, rūgtensaldas popmūzikas un izjustas soulmūzikas. Kā izteikušies klausītāji un dziedātājas fani, dziesma „Fallin” burtiski pielīp ar savu enerģiju un izcilo melodiju, bet citas – piemēram, „Fly Little Bird” -, „ar pārdabisku vēzienu iecērt emocionālu pliķi”.

Albuma Heads Up iznākšana lika Annique popularitātei izplatīties raķetes ātrumā. „Karstākajās” Apvienotās Karalistes koncertvietās (Albertholā, Ronnie Scotts, The Jazz cafe un XOYO) biļetes uz Annique koncertiem tika izpārdotas vēja ātrumā. Dziedātāja ir uzstājusies Glastonbury, Boom Town, Secret Garden party, Cambridge Jazz Festival un citos festivālos.

Arī Annique pavadošajā grupā muzicē augstākā līmeņa profesionāļi. Tās dalībnieki uzstājušies kopā ar Seal, Ellie Goulding, Nina Simone, Lulu, Taraf de Haidouks , Fanfare Ciocarlia, Trevor Horn, Alexandra O Neil, Laura Mvula, Tim Garland, Mica Paris, Leon Ware un Daniel Beddingfeild un muzicējuši Hammersmith Apollo, Earls Court, Buckingham Palace, V festival, Radio 1 Big Weekend, Wilderness, Latitude,T in the Park, Eden festival un Edinburgh Fringe.

„Latvijas koncertos noteikti dziedāšu arī „London’s Burning” („Londona liesmās”). Dziesma tika sarakstīta, veltot to 2011. gada Londonas nemieriem, kas satricināja visus londoniešus, ieskaitot mani. Bailes, haoss un eskalācija – tas bija tik graujoši. Tādēļ ar nepacietību gaidu brīdi, kad varēšu atskaņo šo dziesmu Latvijas publikai!” saka dziedātāja.

Annique šovi četrās Latvijas pilsētās bruģē ceļu ne tikai mākslinieces lieliskajām melodijām, bet arī dod iespēju ietekmēties no viņas pozitīvās enerģijas. Tālab ikvienam, kas uzskata par savu godu sekot līdzi interesantākajiem mūzikas notikumiem, iesakām jau laikus atzīmēt šo datumu savā kalendārā un gaidīt dziedātāju ierodamies savā pilsētā.

Annique koncerti notiks:

26.oktobrī Jelgavas pilsētas kultūras centrā,

27.oktobrī Cēsu koncertzālē,

29.oktobrī, Rīgā,  kinoteātrī „Splendid Palace”,

30.oktobrī Liepājas pilsētas koncertzālē „Lielais dzintars”.  


Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto