Kučinskis: "Militāras nozīmes preču iepirkšana Latvijā pasargās no brīvvalsts laikā pieļautajām kļūdām"
Valsts prezidents Raimonds Vējonis un premjers Māris Kučinskis.
Sabiedrība
2016. gada 13. septembris, 22:20

Kučinskis: "Militāras nozīmes preču iepirkšana Latvijā pasargās no brīvvalsts laikā pieļautajām kļūdām"

Jauns.lv

Militāras nozīmes preču iepirkumu nodrošināšana Latvijā pasargās no pirmās brīvvalsts laikā pieļautajām kļūdām, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers atzīmēja, ka Aizsardzības ministrijas (AM) piedāvājums paredz noslēgt līgumus ar industrijas pārstāvjiem, paredzot, ka Latvijas armijai kritiskos brīžos operatīvi tiks nodrošināta nepieciešamā materiāli tehniskā bāze pietiekamā apjomā, aģentūru BNS informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

"Tas jādara, lai nepieļautu tās pašas kļūdas, kas jau bija Latvijas pirmās brīvvalsts laikā, kad tika konstatēts, ka, sākoties kritiskai situācijai, Latvijas armijai nav iespēju operatīvi nodrošināt nepieciešamo materiāli tehnisko bāzi," uzsvēra valdības vadītājs.

Turklāt Latvijas ražotāju iesaiste ir būtiska, jo produkcija tiek ražota uz vietas, kas garantē operativitāti, kā arī piegāžu drošību, sacīja premjers.

Jau ziņots, ka valdībā šodien atbalstīs AM sagatavotais informatīvais ziņojums ar priekšlikumu, kas paredz kara laika uzdevumu veikšanai militāras nozīmes preču iepirkumus nodrošināt Latvijā, liecina ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojumus par aizsardzības nozares sadarbības stiprināšanu ar Latvijas aizsardzības un drošības industriju.

AM ir identificējusi vairākus būtiskākos vietējās aizsardzības nozares industrijas atbalsta virzienus. Viens no tiem paredz, ka bruņotajiem spēkiem krīzes vai kara laika uzdevumu veikšanai kritiski nepieciešamu militāras nozīmes preču iepirkums notiek Latvijā ar mērķi maksimāli samazināt piegāžu drošības riskus.

Šāds iepirkums gan nedrīkst nelabvēlīgi ietekmēt tādu ražojumu konkurenci, kuri nav tieši paredzēti militāriem nolūkiem, un ir attiecināms tikai uz ieroču, munīcijas un militārā aprīkojuma ražošanu.

BNS / Foto: Ieva Makare/LETA