Sporta festivāla "Rīgas sporta nakts" laikā tiks organizēti papildus sabiedriskā transporta reisi
Runā Rīga
2016. gada 13. septembris, 23:09

Sporta festivāla "Rīgas sporta nakts" laikā tiks organizēti papildus sabiedriskā transporta reisi

Jauns.lv

17. septembrī no divpadsmitiem dienā līdz vēlai naktij galvaspilsētas centrā un Brīvības ielā risināsies jau par tradīciju kļuvušais aktīvās atpūtas, veselīga dzīvesveida un sporta festivāls „Rīgas Sporta nakts”.

Vēl nebijis pasākums sporta festivāla ietvaros būs Brīvības ielas nakts brauciens, kura laikā skrituļotāju rīcībā tiks nodota tikko izremontētā Brīvības iela.

Starts skrituļotājiem un skeiteriem tiks dots plkst. 23.00, bet brauciena apmeklētāji un dalībnieki tiks gaidīti pie tirdzniecības centra „Alfa” jau no plkst. 20.00.

Brauciens noritēs vairākos startos, dalītos pēc transportlīdzekļa veida. Savukārt plkst 00.00 starts tiks dots profesionāļu klases braucējiem. Tajā piedalīsies 20 Latvijas skrituļošanas atlēti.

Brauciens tiks sākts no tirdzniecības centra „Alfa”. Dalībnieki brauks līdz VEF Kultūras pilij un atpakaļ. Maršrutā tiks uzstādīti muzikālie punkti, lai brauciens būtu vēl pozitīvāks. Kopumā maršruta garums būs pieci kilometri.

Lai festivāla dalībnieki pēc pasākuma varētu nokļūt mājās, tiks organizēti papildus sabiedriskā transporta reisi.  Tie, kuri uz pasākumu būs ieradušies ar personīgo auto, to varēs novietot tirdzniecības centra Alfa  stāvlaukumā.

 “Mēs visi strādājam pie tā, lai Rīga kļūtu sportiskāka. Nakts braucieni ir lieliska ideja, kas pārņemta no citām Eiropas pilsētām, un tagad arī rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja izmēģināt Brīvības ielu neierastā režīmā. Ja atsaucība būs liela, tad šādus pasākumus rīkosim regulāri,” teica Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Braucējiem netiks kontrolēts laiks vai ātrums, uzsverot to, ka iela ir draudzīga visiem. Tostarp tiem, kam nebūs savu personīgo skrituļslidu, būs iespēja tās noīrēt starta vietā. Patlaban braucienam pieteikušies jau vairāk nekā 500 dalībnieku.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto