Toms Fords paziņo, ka filmu veidošana ir "dizaina augstākā pilotāža"
Toms Fords: "Es gribētu izlaist pa filmai ik pēc trim gadiem visu savu turpmāko mūžu. Es to uztveru ļoti nopietni."
Kultūra
2016. gada 14. septembris, 18:49

Toms Fords paziņo, ka filmu veidošana ir "dizaina augstākā pilotāža"

Jauns.lv

Amerikāņu modes dizainers un kinorežisors Toms Fords izteicies, ka filmu veidošana esot "augstākā dizaina pilotāža".

Fordam pieder viņa vārdā nosauktais modes zīmols "Tom Ford", kura jaunākā kolekcija pagājušonedēļ tika izrādīta Ņujorkas modes nedēļā. Fords iekaroja atpazīstamību kā modes namu "Gucci" un "Yves Saint Laurent" radošais direktors.

"Nekad nevarēs atkārtot skaistas kleitas izraisīto iespaidu, kad tās valkātāja pirmoreiz ienākusi telpā," norāda 55 gadus vecais Fords. "Savukārt kino tāds brīdis ilgst mūžīgi. Skatoties 30.gadu filmu, tu esi kopā ar aktieriem. Viņus var sajust, ar viņiem var raudāt. Lai arī viņi ir miruši un viņu vairs nav, tu vari atgriezties viņu pasaulē. Man šķiet, ka tā ir dizaina augstākā pilotāža. Ja kāds vēlas zināt, kas es esmu vai kāds es biju kādā noteiktā savas dzīves brīdī, noskatieties "A Single Man". Es esmu Džordžs."

Forda jaunākā kinolente "Nocturnal Animals" ar Eimiju Adamsu un Džeiku Džilenholu galvenajās lomās tika izrādīta Venēcijas un Toronto kinofestivālos. Filma saņēma Venēcijas festivāla žūrijas balvu.

Forda debija kino bija 2009.gada drāma "A Single Man" ("Vientuļais vīrs"), kurā galvenās lomas atveidoja aktieri Kolins Fērts un Džuliana Mūra. Fērts par tēlojumu tika nominēts prestižajai ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvai.

Fords abās kinolentēs darbojās gan kā režisors, gan producents, gan arī scenārists.

"Es gribētu izlaist pa filmai ik pēc trim gadiem visu savu turpmāko mūžu," intervijā ziņu aģentūrai AP teica Fords. "Es to uztveru ļoti nopietni."

Pirms "Nocturnal Animals" izrādīšanas Toronto kinofestivālā Fords skatītājiem solīja, ka kinolentē nebūšot redzami zīmola "Tom Ford" produkti.

Kinolentē "Nocturnal Animals", kas ASV kinoteātros iznāks 18.novembrī, Adamsa spēlē Manhetenas mākslas galerijas īpašnieci, kuras nepiepildīto dzīvi iztraucē bijušā vīra, ko atveido Džilenhols, romāna manuskripts. Lai arī sižets par slepkavību laukos ir izdomāts, tam viņu attiecībās ir īpaša nozīme.


LETA/Foto: EPA/LETA