Ziepniekkalnā automašīnā ielīdusi lapsa. FOTO
Pēc trakumsērgas potes saņemšanas lapsa atgriezīsies mežā.
Sabiedrība
2016. gada 15. septembris, 17:36

Ziepniekkalnā automašīnā ielīdusi lapsa. FOTO

Jauns.lv

Vakar Ziepniekkalnā kādā automašīnā ielīdusi lapsa, liecina Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ušakovs raksta, ka šobrīd dzīvnieks nogādāts patversmē, kur tas sapotēts pret trakumsērgu.

Pēc potes saņemšanas lapsa atgriezīsies mežā.

Rīgas Pašvaldības policijā (RPP) pastāstīja, ka vakar neilgi pēc plkst.17 RPP Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu uz Putnu ielu Ziepniekkalnā, kur kādā servisa teritorijā novietotā automašīnā bija iemitinājusies lapsa.

Uz notikuma vietu tika izsaukti "Dr. Beinerts" klīnikas darbinieki, kuri lapsu noķēra un nogādāja klīnikā. Tikmēr no servisa darbiniekiem noskaidrots, ka lapsa bijusi regulārs viesis un bija iecienījusi tieši šo automašīnu, kurā nākusi gulēt. Ņemot vērā, ka lapsas klātbūtne sākusi traucēt, viņi vakar nolēmuši izsaukt policiju.

Klīnikā pēc sākotnējām pārbaudēm noskaidrots, ka meža dzīvniekam būtisku saslimšanu nav - vien dažas blusas un pāris maznozīmīgas kaites. Pašlaik lapsa atrodas dzīvnieku patversmē "Mežavairogi", kur tā pavadīs dažas dienas, līdz tā būs kārtīgi atkopusies un sapotēta pret trakumsērgu. Pēc kūrorta patversmē lapsa tiks palaista atpakaļ mežā.

 


LETA/Foto: Twitter.com

Tēmas