Skrituļotāju nakts braucienam pa Brīvības ielu reģistrējušies jau vairāk nekā 1600 dalībnieku
Starts skrituļotājiem un skeiteriem tiks dots plkst. 23.00.
Runā Rīga
2016. gada 16. septembris, 15:26

Skrituļotāju nakts braucienam pa Brīvības ielu reģistrējušies jau vairāk nekā 1600 dalībnieku

Jauns.lv

Sestdien, 17.septembrī, pirmo reizi sporta festivāla „Rīgas Sporta nakts” ietvaros notiks Brīvības ielas nakts brauciens, kurā ikviens varēs veikt piecu kilometru distanci ar skrituļslidām, skuteriem vai skrituļdēļiem pa tikko izremontēto ielu no tirdzniecības parka „Alfa” līdz VEF Kultūras pilij un atpakaļ. Interneta vietnē riga.lv turpinās dalībnieku reģistrācija, šobrīd gatavību piedalīties pasākumā izrādījuši jau vairāk nekā 1600 dalībnieki.

Starts skrituļotājiem un skeiteriem tiks dots plkst. 23.00, bet brauciena apmeklētāji un dalībnieki tiks gaidīti pie tirdzniecības centra „Alfa” jau no plkst. 20.00. Rīdzinieki un pilsētas viesi varēs pavadīt laiku, klausoties dzīvo mūziku vai piedaloties meistarklasēs. Bērnu izklaidei būs uzstādītas piepūšamās atrakcijas.

Brauciens noritēs vairākos startos, dalītos pēc braucamā veida. Savukārt plkst. 00.30 (vai nedaudz vēlāk) paredzēts profesionāļu klases braucēju starts, kurā piedalīsies ap 20 Latvijā pazīstami skrituļošanas atlēti.

Brauciens tiks sākts no tirdzniecības centra „Alfa”. Dalībnieki brauks līdz VEF Kultūras pilij un atpakaļ. Maršrutā būs uzstādīti muzikālie punkti, lai brauciens būtu vēl pozitīvāks. Braucējiem netiks kontrolēts laiks vai ātrums, tādējādi uzsverot, ka iela ir draudzīga visiem. Tostarp tiem, kam nebūs savu personīgo skrituļslidu, būs iespēja tās noīrēt starta vietā. Tomēr jārēķinās, ka inventāra daudzums var būt ierobežots.

Lai festivāla dalībnieki pēc pasākuma varētu nokļūt mājās, būs organizēti papildus sabiedriskā transporta reisi līdz pulksten trijiem naktī (plašāk informācija rigassatiksme.lv).  Tie, kuri uz pasākumu būs ieradušies ar personīgo auto, to varēs novietot tirdzniecības centra Alfa stāvlaukumā.

Ar pasākumu nesaistītajiem iedzīvotājiem jārēķinās, ka no plkst. 22.00 līdz 2.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Brīvības ielas posmā no tirdzniecības parka “Alfa” līdz Brīvības ielas un Ropažu ielas krustojumam. Sabiedriskais transports minētajā ielas posmā kursēs līdz plkst. 22.40. Autovadītāji aicināti laicīgi plānot savus maršrutus, izmantojot apbraucamos ceļus pa Ropažu un citām ielām, kā arī ar sapratini izturēties pret nepieciešamajiem satiksmes ierobežojumiem.

Regīna Zommere/Foto: Ieva Lūka/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību