Latvijas vīriešus brīdina par bīstamu uztura bagātinātāju. Tas var izsaukt infarktu
Uztura bagātinātājs satur vielas, kas var izsaukt infarktu un asinsspiediena izmaiņas.
Sabiedrība
2016. gada 16. septembris, 18:49

Latvijas vīriešus brīdina par bīstamu uztura bagātinātāju. Tas var izsaukt infarktu

Jauns.lv

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) brīdina par uztura bagātinātāju vīriešiem "iERECT", kurš var būt bīstams lietotāju veselībai, jo satur neatļautas farmaceitiskas vielas, kas var izsaukt infarktu un asinsspiediena izmaiņas.

Kā aģentūru LETA informēja PVD pārstāve Ilze Meistere, preparāts satur sildenafilu, tiosildenafilu un tiodimetilsildenafilu, kas nedrīkst būt pārtikas produktu, tostarp uztura bagātinātāju, sastāvā. Šo vielu nekontrolēta lietošana rada draudus patērētāja veselībai.

Piemēram, sildenafilu nav atļauts lietot kopā ar atsevišķu grupu nitrātiem. Kopš sildenafila izplatīšanas sākuma saņemti ziņojumi par smagām kardiovaskulārām reakcijām, ieskaitot miokarda infarktu, nestabilo stenokardiju, pēkšņu kardiālu nāvi, ventrikulārām aritmijām, cerebrovaskulāru hemorāģiju, transitoru išēmisko lēkmi, hipertensiju un hipotensiju.

Sildenafila lietošana var izraisīt arī asinsspiediena pazemināšanos, tādēļ pirms tā lietošanas uzsākšanas ir būtiski izvērtēt pacienta kardiovaskulārās sistēmas stāvokli.

Produkta "iERECT" marķējumā norādīts, ka to ražojis Latvijas uzņēmums "H.S.L.", tomēr nedz uzņēmums, nedz produkts nav reģistrēts PVD.

LETA/Foto: Sputnik/LETA/Scanpix