Prezidents nākamnedēļ dosies uz ASV
Vējonis ASV tiksies ar vairāku valstu vadītājiem.
Sabiedrība
2016. gada 16. septembris, 23:49

Prezidents nākamnedēļ dosies uz ASV

Jauns.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nākamnedēļ, no 18.septembra līdz 25.septembrim, dosies darba vizītē uz ASV, kur piedalīsies Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 71.sesijā, liecina prezidenta darba kārtība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā, prezidenta 19.septembrī paredzēta dalība samita "Large movements of refugees and migrants" jeb "Lielā bēgļu un migrantu kustība" atklāšanā, kā arī uzruna samita dalībniekiem ANO galvenajā mītnē. Tikmēr Vējones kundzei paredzēta dalība ASV pirmās lēdijas Mišelas Obamas rīkotajā pieņemšanā valstu vadītāju dzīvesbiedrēm.

Savukārt 20.septembrī Vējonim ieplānota dalība ANO ģenerālsekretāra Bana Kimūna rīkotajā pieņemšanā, kā arī dalība ANO Ģenerālās asamblejas 71.sesijas debatēs, dalība ANO Kimūna rīkotajās darba pusdienās. Vējonim ieplānota arī divpusējā tikšanās ar Moldovas premjerministru Pāvelu Filipu un divpusējā tikšanās ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

Tajā pašā dienā Latvijas prezidentam paredzēta dalība Eiropas Padomes prezidenta Donalda Tuska, Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera un Eiropas Savienības augstās pārstāves ārlietu un drošības jautājumos Federikas Mogerīni rīkotajā pieņemšanā. Pēc tam Vējonim ieplānota dalība ASV prezidenta Baraka Obamas un Mišelas Obamas kundzes rīkotajā pieņemšanā.

Savukārt 21.septembrī prezidentam ANO galvenajā mītnē plānotas dalības augsta līmeņa sanāksmēs un tikšanās ar ebreju organizācijām. Dienu vēlāk, 22.septembrī, prezidentam paredzēta ierašanās Mičiganas Nacionālās gvardes Galvenajā štābā, Lansingā, kā arī dalība Mičiganas Nacionālās gvardes komandiera, ģenerālmajora Grigorija Vadnaja rīkotajās darba vakariņās.

23.septembrī Lansingā paredzēta Viestura ordeņa pasniegšanas ceremonija pulkvedim Džeimsam Endrjū Robertsam, Mičiganas Nacionālās gvardes Gaisa spēku bāzes apmeklējums, kā arī tikšanās ar tautiešiem un uzruna Kalamazū Latviešu biedrībā.

Sestdien, 24.septembrī, Čikāgā paredzēts Krišjāņa Barona latviešu skolas apmeklējums, tikšanās ar tautiešiem un uzruna Latviešu Ciānas draudzes baznīcā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA