Aculiecinieku VIDEO: kā notika "airBaltic" reisa dramatiskā nosēšanās Rīgas lidostā
Jebkurš gadījums, kad lidmašīna nolaižas bez visām izlaistām šasijām ir ļoti nopietns incidents.
Sabiedrība
2016. gada 19. septembris, 11:43

Aculiecinieku VIDEO: kā notika "airBaltic" reisa dramatiskā nosēšanās Rīgas lidostā

Jauns.lv

Starptautiskās lidostas "Rīga" skrejceļš sestdien, 17.septembrī, tika slēgts, jo tehnisku iemeslu dēļ, "airBaltic" reiss BT641 ar lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā "Rīga" veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju, kuru nevarēja izlaist. Lidmašīnas salonā esošie pasažieri nofilmējuši, kā viss notika patiesībā.

Lidmašīnā atradās 63 pasažieri, no tiem divi bija bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi. Neviens lidmašīnas ārkārtas nosēšanās dēļ necieta.

Apkalpe, kas nosēdināja "airBaltic" lidmašīnu, kurai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju, bija pieredzes bagāta, pauda "airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Savukārt Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs iepriekš teica, ka starptautiskajai lidostai "Rīga", sagaidot nolaižamies "airBaltic" lidmašīnu ar priekšējās šasijas problēmām, tas ir bijis pirmais šāds notikums, un jebkurš gadījums, kad lidmašīna nolaižas bez visām izlaistām šasijām ir ļoti nopietns incidents.

Saistībā ar 17.septembrī aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnas "Bombardier Q400" nosēšanos starptautiskajā lidostā "Rīga" paaugstinātas drošības apstākļos,Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs ir uzsācis izmeklēšanu, lai noskaidro notikušā tehnisko iemeslu. Satiksmes ministrs Uldis Augulis ir pieprasījis iesaistītajām institūcijām sniegt detalizētu informāciju gan par dienestu darbu un rīcību notikuma dienā, gan izmeklēšanas gaitu un rezultātiem.

Kasjauns.lv.LETA/Foto:  Ekrānuzņēmumi no video