Čiekurkalnā virs 37. vidusskolas pacelts Rīgas pilsētas karogs
Šogad Rīgas 37.vidusskolai, kas ir Valsts kultūras piemineklis, tika veikti vēsturiskās fasādes atjaunošanas darbi, logu nomaiņa, kā arī tika uzstādīts jauns fasādes apgaismojums
Runā Rīga
2016. gada 19. septembris, 19:52

Čiekurkalnā virs 37. vidusskolas pacelts Rīgas pilsētas karogs

Jauns.lv

Šodien, 19. septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks Rīgas 37.vidusskolas, Čiekurkalna 1.līnijā 53, atjaunotajā mastā pacēla Rīgas pilsētas karogu.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs: “Šodien mēs pieņemam tikai daļu no plānotajiem darbiem, kas tiks veikti šajā skolā. Kārlis Ulmanis atklāja šo skolu, bet mēs svinīgi paceļam skolas karogu pie restaurētās fasādes. Un man ir prieks, ka vienas vasaras laikā Čiekurkalna apkaimē trīs izglītības iestādes – bērnudārzi “Čiekuriņš” un “Liepziediņi”, un Rīgas 37. vidusskola ir ieguvušas jaunu, mūsdienīgu veidolu. ”

 “Mēs esam lepni, ka pēdējo sešu gadu laikā Rīgas izglītības iestāžu atjaunošanā dome ir ieguldījusi vairāk kā 200 miljonus eiro. Un šie ieguldījumi ir redzami arī Čiekurkalna apkaimei, virs kuras tagad plīvos pilsētas karogs, kas ir kā simbols pašvaldības uzstādītajam mērķim, lai mūsu pilsēta ar katru gadu taptu skaistāka,” svinīgajā karoga pacelšanas pasākumā teica Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Svinīgajā karoga pasākumā piedalījās arī Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, Rīgas 37.vidusskolas direktore Lolita Semjonova, Rīgas 135.pirmsskolas izglītības iestādes “Liepziediņi” vadītāja Irēna Daugerte,  izglītības iestāžu audzēkņi un viņu vecāki.  

Šogad Rīgas 37.vidusskolai, kas ir Valsts kultūras piemineklis, tika veikti vēsturiskās fasādes atjaunošanas darbi, logu nomaiņa, kā arī tika uzstādīts jauns fasādes apgaismojums.  Darba procesā tika atjaunotas pirmā stāva logu restes, un kā vēsturiska liecība saglabāts un restaurēts viens no ēkas logiem.

Ir atjaunots arī skolas vēsturiskais karoga masts un balkons, no kura pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis ir teicis skolēniem uzrunu. Kopumā ir atjaunoti 3600 kvadrātmetri fasādes, nomainīti 716 kvadrātmetri logu, un atjaunoti 115 kvadrātmetri vēsturiskās logu restes. Ir nomainītas skārda palodzes un dzegas, kā arī notekcaurules.

Šo darbu izmaksas bija 450 tūkstošus eiro. Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA “VELVE”.

 

Skolā  ir ieguvusi arī renovētu virtuvi. Tajā ir nomainītas visas ēdiena sagatavošanas tehnoloģiskās iekārtas. Ir uzstādītas jaunas elektroapgādes, apkures un ventilācijas sistēmas, izveidotas jaunas kanalizācijas un ūdensvada sistēmas. Uzstādīta jauna ugunsdzēsības signalizācijas sistēma. Būvdarbus četros mēnešos veica SIA “Moduls Rīga” par 200 tūkstošiem eiro.

Skolai līdzās esošajai Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Liepziediņi” (Čiekurkalna 1.līnija 53A) ēkai šovasar tika uzlabota energoefektivitāte – atjaunota fasāde un nosiltināts jumts. Ēka ir ieguvusi jaunu izskatu un uz tās ir tapis monumentālās glezniecības mākslas darbs – liepziedi.   Būvdarbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA “Laguta” par gandrīz 90 tūkstošiem eiro.

Regīna Zommere/Foto: Dmitrijs Suļžics /F64 Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību