Saldū plosījies pamatīgs negaiss ar vētru. IESPAIDĪGS VIDEO
Novadu ziņas
2012. gada 7. jūlijs, 15:02

Saldū plosījies pamatīgs negaiss ar vētru. IESPAIDĪGS VIDEO

Jauns.lv

Sestdienas pēcpusdienā daudzviet Kurzemes centrālajā daļā plosās pērkona negaisi ar spēcīgām lietusgāzēm, zibeņošanu un vētras stipruma vēja brāzmām, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Saldus meteoroloģisko novērojumu stacija fiksējusi 25m/s spēcīgas vēja brāzmas un stundas laikā nolijuši 27 milimetri lietus, kas atbilst vairāk nekā trešdaļai mēneša normas.

"Latvenergo" operatīvā informācija liecina, ka negaisa dēļ Kurzemes centrālajā daļā notikuši vairāk nekā simt avāriju elektrotīklos, tādēļ vairāki simti mājsaimniecību ir palikušas bez elektrības.

Visā Latvijā valda svelme - gaisa temperatūra lielākoties ir no +27 līdz +32 grādiem, nedaudz vēsāks ir dažviet piekrastē - Liepājā +25 grādi, Kolkā +20 grādu, kā arī vietās, kur Kurzemē plosījies negaiss, ir kļuvis vēsāks - Saldū stundas laikā kļuvis par 10 grādiem vēsāks un pēc negaisa ir tikai +17,5 grādi.

Negaisa mākoņi turpina lēni virzīties uz austrumiem, līdz ar to daudzviet Kurzemē un valsts centrālajos rajonos pēcpusdienā un vakarā iespējama vētra.

Saldus pludo - video:

BNS /Foto: ekrānuzņēmums no video