Zināms, kas no 1.decembra Rīgas sabiedriskajā transportā saņems atlaides
Šobrīd šādas atlaides sabiedriskajos transportos saņem tikai pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu skolotāji.
Runā Rīga
2016. gada 20. septembris, 21:13

Zināms, kas no 1.decembra Rīgas sabiedriskajā transportā saņems atlaides

Jauns.lv

No šī gada 1. decembra visi Rīgas bērnudārzu darbinieki – pedagogi, auklītes un tehniskais personāls, kā arī skolu tehniskie darbinieki – saņems atlaides sabiedriskajā transportā. Atvieglojumus saņems arī Kultūras ministrijas padotībā esošo Rīgas izglītības iestāžu pedagogi. Viņiem mēneša abonements, piemēram, visiem transporta veidiem visām nedēļas dienām maksās 16 eiro, ar noteikumu, ka minēto kategoriju darbiniekiem tā ir pamata darba vieta. Šobrīd šādas atlaides saņem tikai pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu skolotāji.

Minētos atvieglojumus paredz grozījumi Rīgas saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā, kurus šodien vienbalsīgi atbalstīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti.

Minētos braukšanas maksas atvieglojumus paredzēts ieviest arī Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālā darba speciālistiem, aprūpētājiem, veselības aprūpes personālam, audzinātājiem un auklēm, kuru amata pienākumi saistīti ar tiešu sociālo pakalpojumu nodrošināšanu klientiem.

Grozījumi saistošajos noteikumos vēl jāapstiprina Rīgas domes sēdē.

Regīna Zommere/Foto: Ieva Lūka/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību