Mežaparkā notiks Dārzu un parku apsaimniekošanas tehnikas skate un paraugdemonstrējumi
Mežs Mežaparkā.
Runā Rīga
2016. gada 20. septembris, 21:46

Mežaparkā notiks Dārzu un parku apsaimniekošanas tehnikas skate un paraugdemonstrējumi

Jauns.lv

SIA “Rīgas meži” ceturtdien, 22.septembrī, plkst. 13:00 Mežaparka Lielās estrādes teritorijā rīko uzņēmuma daļas “Dārzi un parki” tehnikas skati.

Šobrīd Dārzu un parku daļas rīcībā ir traktori, kravas pasažieru auto, pašizgāzēji, auto pacēlājs koku zāģēšanas un kopšanas darbiem, zaru šķeldotājs, komunāltehnikas agregāti “Bucher”, zāles pļāvēji “Kubota”, lapu pūtēji un lapu savācēji, iekārtas sniega tīrīšanai un savākšanai ziemā, pretslīdes materiālu kaisītaji u.c.

Dārzu un parku daļā ietilpst Rīdzenes un Pārdaugavas iecirkņi, kuru apsaimniekošanā ir 106 pilsētas apstādījumu objekti ar kopējo platību 279,82 ha. No tiem 156,41 ha ir Rīdzenes iecirkņa, bet 123,41 ha – Pārdaugavas iecirkņa apsaimniekošanā. Papildus tam Rīdzenes iecirkņa speciālisti apsaimnieko arī kultūras un atpūtas parku “Mežaparks”.

Divu gadu laikā SIA “Rīgas meži” apsaimniekojamās apstādījumu platības ir pieaugušas par teju 22% no 230,33 ha 2014.gadā līdz 279,82 ha šogad, kā arī ievērojami palielinājusies dārzu, parku un skvēru kopšanas intensitāte un kvalitāte. SIA “Rīgas meži” sniedz arī maksas pakalpojumus Rīgas pašvaldības un valsts iestādēm, komercsabiedrībām, nevalstiskām organizācijām un privātpersonām apstādījumu un ainavu veidošanas, apsaimniekošanas un teritoriju uzturēšanas jomā.

To ir izdevies paveikt, nevis palielinot darbinieku skaitu, bet būtiski uzlabojot apsaimniekošanas tehnisko nodrošinājumu.

Skates laikā notiks tehnikas paraugdemonstrējumi, bet Rīdzenes iecirkņa vadītājs Andis Gremze informēs par izmaiņām parku apsaimniekošanas tehnoloģiskajā procesā pēdējo gadu laikā un turpmāk plānotajiem uzlabojumiem

Regīna Zommere/Foto: Evija Trifanova/LETA Sadarbībā ar Rīgas mežiem