"Nekas nav noticis!" Sieviete automašīnā Rīgā atstāj mazuli un neuzskata, ka rīkojusies nepareizi
Sieviete sarunas laikā ar policiju nožēlu par izdarīto neizrādīja, apgalvojot, ka nekas neesot noticis.
112
2016. gada 21. septembris, 13:03

"Nekas nav noticis!" Sieviete automašīnā Rīgā atstāj mazuli un neuzskata, ka rīkojusies nepareizi

Jauns.lv

Vakar, 20.septembrī, Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Torņakalnā, kur tirdzniecības centra "Plaza" autostāvvietā izcēlies konflikts starp divām personām - kāda sieviete pamanījusi automašīnā atstātu mazuli, tāpēc mēģināja sadzīt rokās māti.

Pašvaldības likumsargi informē, ka notikuma vietā sastapta izsaucēja, kura pastāstīja, ka tirdzniecības centra autostāvvietā pamanījusi automašīnu, kurā bija atstāts aptuveni vienu gadu vecs bērns bez pieaugušo uzraudzības. Sieviete pāris minūtes gaidījusi, bet, saprotot, ka vecāku tuvumā nav, devusies uz tirdzniecības centru, kur caur skaļruņiem izziņots, ka vecākiem nekavēties jāierodas pie sava transportlīdzekļa. 

Pēc neilga laika pie norādītās automašīnas pienāca kāda sieviete ar mazgadīgu bērnu. Izsaucēja sievietei aizrādījusi par šādu neapdomīgu rīcību, taču bērna māte uzsākusi konfliktu. Sieviete savu mazuli paņēmusi un devusies atpakaļ uz lielveikalu. Izsaucēja nolēmusi izsaukt policiju.

Neilgu laiku pēc policijas ierašanās bērna māte atgriezās pie sava transportlīdzekļa un kārtības sargiem apgalvoja, ka viņa aizgājusi uz tirdzniecības centra tualeti un bērns esot atstāts tikai uz 15 minūtēm. Sieviete sarunas laikā nožēlu par izdarīto neizrādīja, apgalvojot, ka nekas neesot noticis.

No bērna mātes pieņemta liecība. Lietas materiāli nosūtīti RPP bērnu likumpārkāpumu un profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Policija atgādina, ka bērnam līdz 7 gadu vecumam jābūt vecāku vai citu personu uzraudzībā, proti, viņu nedrīkst atstāt vienu nekādā gadījumā – ne dzīvoklī, ne uz ielas, ne arī automašīnā vai citā publiskā vietā. Likums paredz, ka par bērna, kurš nav sasniedzis septiņu gadu vecumu, atstāšanu bez uzraudzības izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu 70 eiro. 

Kasjauns.lv/Foto: Pašvaldības policija