Šiem Rīgas jaunceltnes pagalma auto īpašniekiem draud līdz 350 eiro sods. FOTO
Policija norāda, ka zālienā automašīnas novietot nedrīkst.
112
2016. gada 21. septembris, 14:35

Šiem Rīgas jaunceltnes pagalma auto īpašniekiem draud līdz 350 eiro sods. FOTO

Jauns.lv

Rīgas Pašvaldības policija izplatījusi brīdinājumu Salnas un Rembates ielas iedzīvotājiem, aicinot ļaudis nenovietot automašīnas zālājā. 

Likumsargi informē, ka otrdienas vakarā īsi pēc deviņiem vakarā policisti saņēma izsaukumu uz Salnas un Rembates ielu krustojumu. Zvanītājs stāstīja, ka šajā vietā iepretim divām nesen uzceltām daudzdzīvokļu ēkām virkne automašīnu novietotas zālājā. Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi konstatēja, ka zvanītāja teiktais atbilst patiesībai – notikuma vietā zālājā bija novietotas 48 automašīnas.

Visām automašīnām uz vējstikla novietoti paziņojumi par administratīvās lietvedības uzsākšanu, bet tuvāko dienu laikā katrs no auto īpašniekiem saņems uzaicinājumu uz lietas izskatīšanu, kur tiks vērtēts, kādu sodu piemērot. Izvērtēšanas laikā tiek ņemti vērā dažādi apstākļi – gan tas, vai autovadītājs apzinās pārkāpumu un nožēlo to, gan tas, vai autovadītājam iepriekš bijuši citi līdzīgi pārkāpumi. 

Par automašīnas novietošanu apstādījumos var izteikt brīdinājumu vai piemērot naudas sodu no 10 līdz 350 eiro.

Policisti piebilst, ka šīm jaunceltnēm ir izbūvētas arī autostāvvietas, kuras dzīvokļu īpašnieki var iegādāties kopā ar dzīvokli vai nepieciešamības gadījumā īrēt uz noteiktu periodu. 

Policijas novērojumi liecina, ka liela daļa dzīvokļu īpašnieku nav vēlējušies maksāt par stāvvietu, tādēļ automašīnas novieto netālu esošajā pļavā.

Kasjauns.lv/Foto: Rīgas pašvaldības policija