Policija atklājusi, no kurienes "aug kājas" iedzīvotāju nelietīgajai mānīšanai Latvijas tirgos
Izrādās, iedzīvotājiem masveidā tirgoti Polijas dārzeņi, lai gan pārdevēji teica, ka tie ir vietējie, iepriekš atklāja "Aizliegtais paņēmiens".
112
2016. gada 21. septembris, 15:08

Policija atklājusi, no kurienes "aug kājas" iedzīvotāju nelietīgajai mānīšanai Latvijas tirgos

Jauns.lv

Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu pret vairākām personām, kāda augļu un dārzeņu importējoša uzņēmuma pārstāvjiem, kuri tiek turēti aizdomās par grāmatvedības dokumentu slēpšanu un viltošanu mantkārīgā nolūkā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Minētais uzņēmums piegādājis augļus un dārzeņus visiem lielākajiem Latvijas tirgiem, par ko iepriekš ziņojis LTV1 raidījums “Aizliegtais paņēmiens”.

Pašlaik izmeklēšanā ir noskaidrots, ka uzņēmums, kas nodarbojās ar Polijas augļu un dārzeņu importu, vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību, ilgstošā laika periodā veica grāmatvedības dokumentu viltošanu.

Uzņēmuma darbinieki, viltojot grāmatvedības dokumentus, tajos norādīja būtiski samazinātu importēto dārzeņu un augļu daudzumu, kā arī samazināja piegādātās produkcijas cenu.

“Veicot dokumentu viltošanu, uzņēmums gada laikā Latvijā realizēja grāmatvedības dokumentos neuzskaitītu produkciju vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā, un šo peļņu attiecīgi sadalīja savā starpā noziegumā iesaistītās personas,” norāda Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

“Policija turpina izmeklēšanu un pašlaik mums ir izdevies noskaidrot jau sešas personas, kuras tiek turētas aizdomās par dalību minētajā noziegumā,” saka Sozinovs.

Šobrīd kriminālprocess uzsākts par uzņēmumam likumos noteikto grāmatvedības dokumentu viltošanu, kas radījis būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm un izdarīts mantkārīgā nolūkā, taču kriminālprocesa ietvaros tiks izmeklēts arī jautājums par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā.

Izmeklēšanas ietvaros tika veiktas arī vairākas kratīšanas uzņēmuma komercdarbības veikšanas vietās un iesaistīto personu dzīvesvietās.

Kratīšanās tika izņemts liels apjoms viltotu grāmatvedības dokumentu, elektronisko datu nesēju kā arī citi izmeklēšanai nozīmīgi pierādījumi.

Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone, Evija Trifanova/LETA