Grezni tērpi, sarkanais paklājs un valsis Melngalvju namā. Aizvadīta pirmā "Rīgas balle". FOTO
„Rīgas ballē” tika uzburta tradicionālā Vīnes baļļu atmosfēra.
Kultūra
2016. gada 21. septembris, 17:31

Grezni tērpi, sarkanais paklājs un valsis Melngalvju namā. Aizvadīta pirmā "Rīgas balle". FOTO

Jauns.lv

Melngalvju namā noticis nebijis kultūras dzīves notikums – pirmā „Rīgas balle”, kurā tika uzburta tradicionālā Vīnes baļļu atmosfēra. Pasākumā notika arī labdarības loterija, kuras laikā savāktie līdzekļi tiks novirzīti Latvijas jauno un talantīgo mūziķu atbalstam un bērnu namu audzēkņu apmācīšanai balles dejās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Mēs centāmies saglabāt klasiskās balles formātu, tajā adaptējot mūsdienu saviesīgās dzīves elementus un Latvijas kultūras tradīciju nianses,” stāsta pasākuma organizatore, latviešu dziedātāja Natālija Tumševica. „Ļoti nopietni piegājām balles organizēšanai. Pasākuma sagatavošanas darbos tika iesaistīti vairāk nekā 150 cilvēki, balles vakarā uzstājās 100 mākslinieki, zāles iekārtošanai tika izlietots 5000 ziedu, balli apmeklēja viesi no 11 valstīm. Esam pateicīgi visiem, kas bija ar mums šogad un priecāsimies tikties atkal „Rīgas ballē 2017””.

Vakaru ievadīja balles patrona, Rīgas vicemēra Andra Amerika un patroneses Natālijas Tumševicas apsveikuma vārdi. Tradicionāli balle tika atklāta ar debitantu deju: astoņas dāmas baltās balles kleitās un viņu partneri, tērpti melnās frakās, dejoja polonēzi un Vīnes valsi. Izskanot slavenajai frāzei “Alles walzen!” (Visi dejo valsi!), ko bija uzticēts paziņot balles deju rīkotājam Vjačeslavam Višņakovam, debitantiem pievienojās viesi – ap 30 pāru sāka griezties Štrausa, Čaikovska, Šostakoviča mūžīgi dzīvās mūzikas pavadījumā. Uzstājās: orķestris „Rīga”, Latvijas Nacionālās operas un baleta mākslinieki, Latvijas labākie balles deju dejotāji un Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris. Balles otrajā daļā pūtēju orķestra vietā stājās “Mirage Jazz Orchestra” un bija pienācis laiks fokstrotam, tango, rumbai un džaivam. Programma turpinājās ar svētku vakariņām un vīna degustāciju. Balle noslēdzās ar pusnakts kadriļu.

 

Kasjauns.lv/Foto: Pāvels Anks