Pabrīdini savus vecvecākus: vīrietis Latgalē viltīgi apkrāpis sirmgalvi
DZKSU atgādina - visi norēķini ar uzņēmumu notiek tikai bezskaidrā veidā.
112
2016. gada 21. septembris, 21:03

Pabrīdini savus vecvecākus: vīrietis Latgalē viltīgi apkrāpis sirmgalvi

Jauns.lv

Stādoties priekšā kā Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DZKSU) darbinieks, kāds pagaidām nenoskaidrots vīrietis Daugavpilī apkrāpis 1938.gadā dzimušu sievieti - nozadzis maku un dokumentus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova, apkrāptā sieviete Daugavpils policijas iecirknī vērsās pagājušajā nedēļā. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, sieviete ielaidusi savā dzīvoklī nenoskaidroto vīrieti, kurš stādījies priekšā kā Daugavpils DZKSU darbinieks, kas atnācis pārbaudīt ūdensskaitītājus un radiatorus.

Vīrietis bija ģērbies ikdienišķā apģērbā un pēc skaitītāju un radiatoru apskates palūdzis uzrādīt viņam arī pēdējo DZKSU kvīti, piedāvājot to apmaksāt uz vietas. Uz sievietes jautājumu, kāpēc var maksāt arī mājās, vīrietis atbildējis, ka spēkā stājušies jauni noteikumi un par pakalpojumiem tagad var norēķināties arī šādas apskates gaitā.

Sieviete piekritusi veikt apmaksu, un, kamēr viņa aizpildījusi maksāšanas kvīti, viņai nemanot, vīrietis no guļamistabas nozadzis personu apliecinošus dokumentus un naudas maku. Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess, policija pārbauda aizdomās turamo personu loku.

Daugavpils DZKSU abonentu daļā norāda, ka saskaņā ar darba kārtības noteikumiem uzņēmuma darbinieki, kuri veic darbus apsaimniekošanā esošajās dzīvojamās mājās un ir tiešā saskarsmē ar iedzīvotājiem, strādā speciālā apģērbā ar uzņēmuma logotipu un pēc nepieciešamības uzrāda darba devēja izsniegto apliecību ar identitāti apliecinošu informāciju.

Savukārt visi norēķini ar uzņēmumu notiek tikai bezskaidrā veidā.

Savukārt policija aicina iedzīvotājus nelaist savos mājokļos aizdomīgus cilvēkus, kuri uzdodas piemēram par kabeļtelevīzijas pakalpojumu kompāniju darbiniekiem, sociālajiem darbiniekiem, apdrošināšanas aģentiem utt. Ja rodas aizdomas par šādas vizītes mērķiem, vēlams ziņot kārtības sargiem.

LETA/Foto: Lauris Nagliņš/LETA