Pa logu izmestā Daugavpils puisēna stāvoklis ir smags
Garāmgājēji šokā par notikušo traģēdiju. Viņi līdz mediķu atbraukšanai cietušajam mazulim centās palīdzēt, kā mācēdami.
112
2012. gada 18. jūlijs, 19:10

Pa logu izmestā Daugavpils puisēna stāvoklis ir smags

Jauns.lv

Jaundzimušais puisēns, kuru Daugavpilī otrdienas vakarā pa otrā stāva logu uzreiz pēc dzemdībām izmeta viņa māte, pašlaik ārstējas Latgales perinatālā aprūpes centrā Jēkabpilī un viņa stāvoklis tiek uzskatīts par smagu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 17. jūlija vakarā Daugavpilī, Cietokšņa mikrorajonā, pa dzīvojamās ēkas otrā stāva logu 37 gadus veca sieviete izmeta mājās tikko dzimušo bērnu. Māte savu grūtniecību no mediķiem slēpa, un mediķi viņu atzinuši par garīgu nestabilu.

Naktī uz trešdienu jaundzimušais puisēns tika pārvests uz perinatālās aprūpes centru Jēkabpilī. Perinatālā centrā Daugavpils ziņu portāls gorod.lv uzzināja, ka bērns pie viņiem tika nogādāts ar daudziem sasitumiem, tāpēc mediķi neuzņemas prognozēt, vai puisēns varētu izdzīvot. Šobrīd jaundzimušajam tiek veikti dažādi izmeklējumi un mediķi gaida rezultātus. Iedzimtas patoloģijas bērnam netika konstatētas. Mediķi ziņo, ka bērns ir piedzimis laikā un viņš nav neiznēsāts.

Savukārt, par to, kas gaida sievieti, kura uzreiz pēc dzemdībām šādā veidā nolēma tikt vaļā no bērna, pagaidām netiek ziņots. Šobrīd sieviete atrodas Daugavpils reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļā.

Pēc sievietes paskaidrojuma, viņai bērns nebija vajadzīgs. Sievietei ir garīgas attīstības traucējumi, citu bērnu viņai nav. Policija pret māti uzsākusi kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību pēc Krimināllikuma 13. nodaļas.

Par traģēdijas aculiecinieci kļuva kāda jauna sieviete, kura izdzirdēja sitienu pret zemi un sākumā nolēma, ka tā ir lelle. Pienākot tuvāk, viņa saprata, ka tas ir jaundzimušais puisēns, kuram vēl bija saglabājusies nabassaite. Pienākušie garāmgājēji izsauca ātro palīdzību un policiju. Līdz to atbraukšanai mikrorajona iedzīvotāji mēģināja palīdzēt jaundzimušajam – atnesa dvieli un paklāja to zem bērna; kāds jaunietis apsedza mazuli ar segu. Neraugoties uz traumām, bērns bija dzīvs – viņš elpoja un pat kustējās, raksta gorod.lv.

Ātrā palīdzība atbrauca diezgan ātri. Bērnam uzreiz tika sniegta pirmā medicīniskā palīdzība ātrās palīdzības mašīnā.

Ieradušies policijas darbinieki devās dzīvoklī pie mātes. Tā izrādījās sieviete, kura atrodas uzskaitē psihiatriskajā slimnīcā, viņai ir piešķirta invaliditātes 2. grupa. Policijas darbiniekus viņa satika ar vārdiem: „Ko jūs te darāt? Man ir sieviešu darīšanas.” Sieviete izskatījās diezgan mierīga. Kriminālisti portālam gorod.lv paziņoja, ka sieviete jūlija mēnesī bijusi pie ginekologa, kurš it kā neesot viņai paziņojis par grūtniecību. Savu rīcību sieviete skaidroja ar to, ka bērns viņai nav vajadzīgs.

Sievietei tiks piemērota kriminālatbildība pēc īpašā panta, ņemot vērā viņas psihisko stāvokli.


Kasjauns.lv/ Foto:

www.gorod.lv