Cēsu puses tūrisma uzņēmēju rudens sanākšana Liepas muižā
Semināra mērķis ir informēt uzņēmējus par dažādiem gastronomijas un pārtikas aspektiem, uzsvērt vietējā produkta un dabs velšu lielo lomu tūrisma piedāvājumā.
Novadu ziņas
2016. gada 22. septembris, 11:40

Cēsu puses tūrisma uzņēmēju rudens sanākšana Liepas muižā

Jauns.lv

Trešdien, 28.septembrī plkst.10:00 Liepas muižā tūrisma uzņēmēji un ikviens interesents aicināti uz semināru par viesmīlības un gastronomijas tēmām.

Gardēdību un pieredzi pakalpojuma pārdošanas laikā kā tūrista pieredzējuma daļu aizvien biežāk atzīst gan tūristi, gan tūrisma pakalpojumu sniedzēji, tāpēc tikšanās galvenā tēma būs gastronomija un viesmīlība. Semināra mērķis ir informēt uzņēmējus par dažādiem gastronomijas un pārtikas aspektiem, uzsvērt vietējā produkta un dabs velšu lielo lomu tūrisma piedāvājumā, rosināt seminārā iegūto izmantot tūrisma produktu un pakalpojumu veidošanā un pārdošanā, kā arī aicināt ikvienu, savstarpēji sadarbojoties, aktīvi iesasitīties viesmīlīgas vides veidošanā. Programmā lektori aptvers tādas tēmas kā resursi, ilgtspējīga pārtikas izmantošana, “dabas ēšana”, stāstniecība un saskarsme. Semināra dalībnieki uzzinās par aktualitātēm projektā HANSA un iespējām līdzdarboties Rīgas - Gaujas reģiona aktivitātēs 2017.gadā.

Seminārs tiek rīkots projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)”  ietvaros, kurā viens no mērķiem ir jaunu tūrisma piedāvājumu radīšana un jauna zīmola "Hansa Culinary" veidošana, kuru pamatā ir Hanzas savienības mantojums. Tēmas šī brīža aktualitāti papildina sadarbībā ar Rīgu, Valmieru un Siguldu (Rīgas-Gaujas reģions) iegūtais tituls būt par Eiropas gastronomijas reģionu 2017.gadā.

Programma*

09:40 – 10:00            Ierašanās un reģistrēšanās Liepas muižā, Priekuļu pagastā ( www.liepasmuiza.lv)

10:00 – 10:05            Uzruna no Cēsu Tūrisma Attīstības un Informācijas centra vadītājas Andra Magones

10:05 – 10:40            “Glābsim planētu jeb pārtikas patēriņš”, prezentē Pasaules dabas fonda valdes priekšsēdētājs Uģis Rotbergs

10:40 – 11:40            "Kas, ilgtspējīgi peld mūsu ūdeņos un pēc tam mūsu vēderos”, prezentē Māris Olte

11:40 – 12:15            Lietišķā pauze

12:15 – 13:15            "Komunikācijas garša. Pārdošana kā viegla komunikācija", prezentē “Ze Food” veidotājs Arvis Zēmanis

13:15 – 13:35            „Eiropas gastronomijas reģions gada aktualitātes reģionā un Cēsīs”, prezentē Cēsu Tūrisma Attīstības un Informācijas centra vadītāja Andra Magone.

13:35 – 14:00            „Projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai”, prezentē Cēsu Tūrisma Attīstības un Informācijas centra tūrisma speciāliste Laila Skujiņa.

14:00 – 15:00            Ekskursija pa Liepas muižu, vada Liepas muižas sabiedrisko attiecību vadītāja Rita Zālīte

*Programmā iespējamas nelielas izmaiņas. Lūdzu sekojiet līdz informācijai www.visit.cesis.lv .

Pieteikšanās dalībai notiek līdz 27.septembra plkst. 15:00 rakstot uz info@cesis.lv vai zvanot pa tālruni 28318318.

Seminārs notiek projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)” ietvaros sadarbojoties 11 Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas partneriem no 2015. gada oktobra līdz 2018. gada  decembrim. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas  programmas 2014.-2020. gadam  atbalstu, un tā mērķis ir iedzīvināt un stiprināt vēsturiskās Hanzas savienības mantojumu mūsdienās.


Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto