Koļegova: "Mana deklarācija noteikti nebija īstais šķērslis"
Redzēju, ka politiskā atbalsta nopietnām pārmaiņām VID nebūs vai arī tas būs ļoti fragmentārs, sacīja Koļegova
Sabiedrība
2016. gada 23. septembris, 08:39

Koļegova: "Mana deklarācija noteikti nebija īstais šķērslis"

Jauns.lv

Iespējamās nepilnības valsts amatpersonas deklarācijā, kas saistītas ar brāļa biznesu, noteikti nebija īstais iemesls pretestībai, ar kuru nācās saskarties, kandidējot uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" sacījusi pašreizējā Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saistībā ar ierosināto lietu par nepareizu deklarācijas aizpildīšanu Koļegova paudusi gatavību sadarboties ar izmeklēšanas iestādēm, sniedzot tām visu viņas rīcībā esošo informāciju, taču līdz šim amatpersonai izmeklētāji neko neesot jautājuši. "Esmu pārliecināta, ka tiks noskaidroti visi lietā būtiskie apstākļi un pieņemts atbilstošs lēmums," laikrakstam norādījusi Koļegova.

Jautāta, vai tas nozīmē, ka neuzskata šo iemeslu par svarīgāko, kāpēc saskārusies ar pretestību, kandidējot uz VID ģenerāldirektora amatu, Koļegova atbildējusi, ka "pilnīgi noteikti tie bija citi iemesli". "Pēc Ministru kabineta sēdes, apdomājot situāciju, redzēju, ka politiskā atbalsta nopietnām pārmaiņām VID nebūs vai arī tas būs ļoti fragmentārs. Tas nozīmē, ka tehniski es varētu iegūt šo krēslu, bet ne iespēju kaut ko nopietnu darīt. Tāda situācija man nebija pieņemama."

Jautāta, vai peripetijas ap viņas virzīšanu uz VID vadītāja amatu nevarētu ietekmēt arī tālāko karjeru VVD, Koļegova atbildējusi, ka nekas, ko dzīvē dara, nepaliek bez pēdām. "Līdz ar to arī šis notikums manā dzīvē var atstāt pēdas," uzskata VVD ģenerāldirektore. Intervijā laikrakstam viņa arī norādījusi, ka noteikti negrasās iesaistīties politikā.

Kā ziņots, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) šovasar Koļegovu aicināja kandidēt uz VID ģenerāldirektora amatu un Koļegova tam piekrita. Tomēr drīz pēc tam pret viņas virzīšanu uz minēto amatu iebildumus pauda partijas "Vienotība" politiķi, līdz vēlāk pati Koļegova savu kandidatūru atsauca.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA