Viens no LOK prezidenta amata kandidātiem Roberts Raimo ir maksātnespējas procesā
Viens no LOK prezidenta amata kandidātiem Raimo Roberts.
Sabiedrība
2016. gada 23. septembris, 20:30

Viens no LOK prezidenta amata kandidātiem Roberts Raimo ir maksātnespējas procesā

Jauns.lv

30. septembrī notiek Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas vēlēšanu sesija, kurā uz prezidenta amatu pretendē divi kandidāti – ilggadējais LOK vadītājs Aldons Vrubļevskis un vienas federācijas atbalstītais Roberts Raimo, pret kuru gada sākumā uzsākts privātpersonas maksātnespējas process.

LOK prezidenta amatam pašreizējā vadītāja Vrubļevska kandidatūru izvirzīja 26 sporta veidu federācijas, savukārt Carnikavas novada domes deputātu Raimo atbalstīja viena federācija – Latvijas Kērlinga asociācija. Raimo sportista karjerā 1998. gadā startēja Nagano ziemas olimpiskajās spēlēs, kur viņa labākais sasniegums bija 60. vieta 50 kilometru distancē.

Pēc amatpersonas deklarācijās minētajiem datiem Raimo ienākumi 2015. gadā sasnieguši 22 300 eiro, savukārt viņa parādsaistības bijušas 671 316 eiro apmērā. Tas varētu būt viens no iemesliem maksātnespējas procesa uzsākšanai.

LOK Ģenerālās asamblejas pārskata un vēlēšanu sesija notiks 30.septembrī. Uz nākamo olimpisko četrgades ciklu tiks ievēlēts LOK sastāvs un vadība, un viņiem būs nepieciešams atrisināt sarežģīto jautājumu par Latvijas sporta nākotni – lai gan izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis ir solījis augstu sasniegumu sportam saglabāt finansējumu pašreizējā līmenī, nākamā gada valsts budžetā pašlaik draud samazinājums par 20 procentiem, salīdzinot ar 2016. gadu.

Latvijas Televīzijas raidījumā „Точки над i” Saeimas deputāts un bijušais olimpiskais čempions airēšanā Ivans Klementjevs skaidroja, ka par LOK prezidentu jākļūst kādam, kurš ir bijis olimpiskajā kustībā un kurš ir gatavs darbā ielikt visu dvēseli - viņš par šādu kandidātu uzskata Vrubļevski.

„Aldons uzņēmās nastu, kuru neviens nevēlējās uzņemties, visi baidījās parādīt iniciatīvu. Viņam bija drosme uzņemties LOK vadību tad, kad mums vēl nekā nebija,” norādīja Klementjevs.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir bezpeļņas par sportu atbildīgā organizācija Latvijā. Komitejas sastāvā ir olimpisko sporta veidu federāciju pārstāvji un ievēlēti individuālie locekļi. LOK galvenā pārvaldes institūcija ir Ģenerālā asambleja, tās pašreizējais prezidents – Aldons Vrubļevskis.

Karlīna Timofejeva / Foto: Lita Krone/LETA