Piebalgs: "Vienotība" nav un nedrīkst būt viena cilvēka partija
"Vienotības" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs iezīmējis politiskā spēka nākotnes vīziju.
Politika
2016. gada 24. septembris, 12:41

Piebalgs: "Vienotība" nav un nedrīkst būt viena cilvēka partija

Jauns.lv

"Vienotība" nav un nedrīkst būt viena cilvēka partija - tai ir jāspēj piedāvāt kompetentus un uzticamus politiķus, nevis dažas "zvaigznes", tā šodien partijas domes sēdē pauda "Vienotības" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Politiķis norādīja, ka bija cerējis pirmo domes sēdi veltīt diskusijai par aktuāliem Latvijas politiskās dzīves tematiem, tomēr rūpīga sabiedriskās domas analīze un augustā konstatētais atbalsta kritums partijai liek vēlreiz atgriezties pie tās nozīmīgākā izaicinājuma, proti, kā atjaunot vēlētāju uzticību partijai un tās vērtībām politikā.

Pēc viņa vārdiem, ir nepieciešams izvērtēt partijas misiju, vienoties par uzdevumiem un kopīgā darbā tos realizēt, neaizmirstot informēt par to Latvijas sabiedrību, un šim jautājumam politiķis pievērsās savas runas pirmajā daļā.

Latviju daudzi grib redzēt kā pelēku un pašapmierinātu zemi, neliekoties ne zinis par mūsdienu pasauli un nākotnes izaicinājumiem, taču "Vienotība" ir partija, kurai šāda pašapmierinātība ir sveša - Latvijai ir jābūt zemei ar augstām debesīm, kur cilvēki spēj attīstīties un augt, tā pauda partijas līderis.

"Mēs neizgudrojam atrunas, kādēļ mēs nevarētu nostāties starp Eiropas vadošajām un modernākajām nācijām, mēs nemeklējam attaisnojumus savai atpalicībai. Mūsu mērķis nav vidusmērs, ko mēs kaut kad nākotnē varētu sasniegt. Mums ir vajadzīga izcilība, nevis vienkārši miers un pieticība zem zemām debesīm," savā runā norādīja partijas līderis.

Piebalgs uzsvēra, ka "Vienotībai" ir jābūt vienmēr uzticīgai tādām vērtībām kā brīvība un demokrātija, tomēr ir jāuzdod jautājums, kā partija ir nonākusi līdz situācijai, kad sabiedrības liela daļa tai vairs neuzticas. ""Vienotība", gandrīz septiņus gadus vadot valdības darbu, lielā mērā ir kļuvusi par sinonīmu Latvijas politikai kopumā - it īpaši tās ēnas pusēm. Sāpīgā krīzes pārvarēšana, partiju ķīviņi, nabadzība, emigrācija - atbildība par to visu sabiedrības izpratnē uzgūlusies uz partijas pleciem," komentēja Piebalgs, piebilstot, ka "Vienotība" ir pieļāvusi arī virkni kļūdu, un tās rīcība pēdējā valdības krīzē ir tikai viens no piemēriem.

Piebalgs arī izteicās, ka trīs mēnešu periodā "Vienotība" ir strādājusi nepietiekami koordinēti un veikusi individuālas akcijas, kas nedrīkstot turpināties. "Tikai strādājot komandā partijai var būt cerība uz panākumiem," bilda Piebalgs.

Viņš arī komentēja, ka pēdējā laikā ir dzirdēti pārmetumi par partijas augstprātību. "Manuprāt, daudz rūpīgāk ir ieklausīties šajās balsīs," komentēja Piebalgs, mudinot saprast, kā strādāt pie tā, lai sabiedrība atklāj, ka "Vienotība" strādā tās interesēs.

Runājot par partijas likteni, Piebalgs uzsvēra, ka "Vienotība" nav un nedrīkst būt viena cilvēka partija - tai ir jāspēj piedāvāt sabiedrībai kompetentus un uzticamus politiķus, nevis dažas "zvaigznes", bet zinošu un motivētu komandu no visām sabiedrības grupām.

Kā ziņots, šodien notiek "Vienotības" domes sēde, kurā šī politiskā spēka Saeimas, valdības un novadu pārstāvji diskuts par partijas uzdevumiem sabiedrības uzticības atjaunošanai.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA