Viskrāšņākais zelta rudens Siguldā gaidāms pēc divām nedēļām
Vislielākais apmeklētāju pieplūdums Siguldā saistībā ar tuvojošos zelta rudeni gaidāms pēc divām nedēļām
Novadu ziņas
2016. gada 24. septembris, 13:03

Viskrāšņākais zelta rudens Siguldā gaidāms pēc divām nedēļām

Jauns.lv

Vislielākais apmeklētāju pieplūdums Siguldā saistībā ar tuvojošos zelta rudeni gaidāms pēc divām nedēļām, prognozēja Siguldas novada Tūrisma informācijas centra (TIC) speciāliste Monta Liepa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa pastāstīja, ka patlaban apmeklētāju pieplūdums Siguldā ir mērens un infrastruktūras problēmas nedēļas nogalēs nav vērojamas. Viesu skaits turpmāk rudenī ir atkarīgs no laika apstākļiem. "Lapas jau sāk lēnām birt un krāsoties, ainavas paliek vizuāli rudenīgākas, bet papildu apmeklētāju pieplūdums varētu sākties ne ātrāk kā pēc divām nedēļām," viņa sacīja, piebilstot, ka pastiprināts tūristu pieplūdums varētu ilgt apmēram trīs nedēļas.

Liepa pastāstīja, ka ir maz ārvalstu viesu, kuri uz Siguldu plānojuši doties, lai baudītu dabas krāšņumu rudenī. Biežāk tūristi Siguldu šajā gada laikā apmeklē, ja viņu atvaļinājuma laiks sakrīt ar attiecīgo rudens periodu. Turpretī vietējie uz Siguldu brauc vērot tieši zelta rudeni.

Populārākie apskates objekti pilsētā rudenī, kā ierasts, ir Siguldas pils komplekss ar skatu platformu, kā arī Turaidas muzejrezervāts. Tāpat populāri apskates objekti ir Siguldas Svētku laukums, no kura var redzēt Gaujas senleju, Krimuldas muiža, kā arī gaisa tramvajs. Samērā maza daļa Siguldas apmeklētāju rudenī izvēlas apmeklēt pārgājienu maršrutus un dabas takas.

Lai arī lielāka aktivitāte ir gaidāma vēlāk un problēmas ar satiksmes sastrēgumiem vēl nav vērojamas, Siguldas viesiem jāatceras, ka šogad notiek tilta pār Gauju remontdarbi, līdz ar to šajā vietā satiksme varētu būt nedaudz kavēta, piebilda TIC pārstāve.


LETA/Foto: Lita Krone/LETA