Bankrotējis slēpotājs Roberts Raimo grib vadīt Latvijas Olimpisko komiteju
Roberts Raimo, kurš pretendē uz LOK prezidenta amatu ir bankrotējis slēpotājs, kurš 1998. gadā Latviju pārstāvēja Nagano (Japāna) ziemas olimpiskajās spēlēs.
Sabiedrība
2016. gada 26. septembris, 06:03

Bankrotējis slēpotājs Roberts Raimo grib vadīt Latvijas Olimpisko komiteju

Jauns.lv

Šonedēļ duelī ar līdzšinējo Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Aldoni Vrubļevski uz LOK vadītāja amatu pretendēs arī kādreizējais distanču slēpotājs un olimpisko spēļu dalībnieks, Carnikavas domes deputāts Roberts Raimo. Viņš ir bankrotējis uzņēmējs ar 670 000 eiro lielām parādsaistībām.

Līdz ar to viņa kandidatūra tik atbildīgam amatam, Latvijas sporta dzīves vadītāja postenim, ir visnotaļ diskutabla.

Uzņēmumu reģistra dati liecina, ka šī gada jūnijā Rīgas rajona tiesa Raimo pasludinājusi par maksātnespējīgu. Tātad, viņš ir bankrotējis. Savukārt viņa iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija par 2015. gadu liecina, ka viņam ir parādsaistības 671 316 eiro apmērā. Tas varētu norādīt uz to, ka Raimo nav bijis ne veiksmīgs uzņēmējs, ne vadītājs.

Pērn savus lielākos, praktiski vienīgos, ienākumus – mazliet vairāk nekā 22 tūkstošus eiro viņš guvis strādājot Carnikavas novada domē kā Sporta centra vadītājs un pašvaldības vadītāja vietnieks vides aizsardzības, sporta un izglītības jautājumos. Pārdesmit eiro viņš  honorāros saņēmis kā Sporta akadēmijas lektors un Ogres un Ikšķiles sporta un atpūtas kompleksa „Zilie kalni”. Viņš arī ieņēmis sabiedriskus amatus par kuru atalgojumu neesot saņēmis – bijis Rīgas Slēpošanas kluba, futbola kluba „Carnikava” un Carnikavas sporta fonda valdes loceklis.

Pirms viņš sāka strādāt Carnikavā, Raimo ieņēmis vairākus sporta funkcionāra amatus Rīgas domē. Pirms desmit gadiem viņš arī bijis šogad likvidētā būvniecības projektu firmas „Raimori corporation” īpašnieks.

Raimo savulaik kā Tautas partijas biedrs tika ievēlēts Rīgas domē, bet pēc tam mainījis partiju, pārgājis pie zaļajiem, un no Zaļo un zemnieku savienības ievēlēts Carnikavas domē.

Tas, ka Raimo kā fiziskajai personai izsludināts maksātnespējas process nozīmē to, ka viņš ar laiku legāli varēs izkļūt no parādu sloga un turpmāk dzīvot jau bez parādsaistībām. Tiesa, pasludinot fiziskās personas maksātnespējas procesu, ieceļ administratoru, kuru ieteikusi Maksātnespējas administrācija. Parādnieks zaudē tiesības bez administratora piekrišanas uzņemties jaunas parādsaistības, bez administratora piekrišanas biežāk kā reizi mēnesī slēgt darījumus, kuru summa pārsniedz vienu minimālo mēnešalgu, un viņam ir aizliegts veikt darbības, ar kurām tiek nodarīti zaudējumi kreditoriem. Parādniekam bankrota procedūras laikā ir pienākums gūt ienākumus atbilstoši savām iespējām, lai pilnīgāk apmierinātu kreditoru prasījumus, pārskaitot vienu trešdaļu no saviem ienākumiem uz administratora atvērto kontu kredītiestādē. Maksātnespējas procesa ilgums ir aptuveni no pusotra gada līdz trīsarpus gadiem. Procesa ilgums ir atkarīgs no tā, vai fiziskajai personai ir pārdodama manta, cik lieli ir fiziskās personas parādi un cik lielu daļu no šiem parādiem tā varēs segt saistību dzēšanas procedūras laikā.

Kasjauns.lv/Foto: carnikava.lv