Kultūra
2012. gada 17. augusts, 06:44

Liepājas teātris jauno sezonu atklās ar iestudējumu "Stavangera"

Jauns.lv

Liepājas teātris savu 106.sezonu šoruden atklās 14.septembrī, kad skatītāju vērtējumam tiks nodots Krievijas režisora Konstantīna Bogomolova iestudējums “Stavangera", informēja teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Jaunais iestudējums tapis pēc Marinas Krapivinas lugas motīviem un tas ir mūsdienīgs stāsts par jaunas sievietes dzīves ceļa meklējumiem svešumā, kuru uz skatuves izspēlēs aktieri Laura Jeruma, Sandis Pēcis, Rolands Beķeris, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maliks, Agnese Jēkabsone, Everita Pjata, Viktors Ellers, Signe Ruicēna un Anda Albuže.

Savukārt oktobrī teātris skatītājiem piedāvās jau otru pirmizrādi - skaistu, klasisku, muzikālu izrādi bērniem "Pelnrušķīte". Režisors Leons Leščinskis visiem zināmo pasaku nemēģinās pārveidot, jo galvenās vērtības nav mainījušās. Galvenajās lomās izrādē iejutīsies Laura Jeruma un Edgars Ozoliņš.

Plašāk ar jaunās sezonas plāniem Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins žurnālistus iepazīstinās preses konferencē, kas notiks 28.augustā plkst.13 Liepājas pārstāvniecības Rīgā telpās.

Preses konferencē piedalīsies arī mārketinga direktore Jevgenija Skoraja, jaunie aktieri Laura Jeruma un Sandis Pēcis, kā arī iestudējuma un viens no Maskavas spilgtākajiem režisoriem Konstantīns Bogomolovs.

LETA