Totāla izgāšanās: cūkmens kopā ar miskasti mežā izmet arī kontaktinformāciju
Pats Auseklis Kasjauns.lv stāsta, ka ikdienā saņem zvanus no līdzpilsoņiem, kas viņam izsaka „fuj” par atkritumu izmešanu mežā. Savu vainu viņš gan pilnībā noliedz.
Sabiedrība
2016. gada 27. septembris, 06:29

Totāla izgāšanās: cūkmens kopā ar miskasti mežā izmet arī kontaktinformāciju

Jauns.lv

Publisku nopēlumu sociālajos tīklos nesen izpelnījies kāds Ventspils novada Vārves pagasta iedzīvotājs Auseklis Bielais. Portālā „Facebook” ievietotas fotogrāfijas, kurās redzama piecūkota meža nomale Zlēku pagasta apkārtnē un, lai arī parasti dabas piegružotājus identificēt ir grūti, šoreiz atkritumu kaudzē atrasts dokuments ar minētā kunga vārdu un uzvārdu.

Viņš izrādījies vietējās bioloģiskās saimniecības ZS „Ozoli” īpašnieks un bijušais bioloģijas skolotājs.

„Nedēļa laika, Ausekli Bielais! Aizbrauc un savāc, ja ne, tad informāciju nodošu Cūkmenam, tas zinās, ko darīt! Draugi un paziņas, it sevišķi Ausekļa – palīdziet, lai informācija nokļūst līdz adresātam,” – šādi feisbukā pret saimniecības vadītāju vēršas fotogrāfiju publicētājs Ints Žodziņš. Komentāros cilvēki pauž sašutumu par to, ka par cūkošanu, spriežot pēc atkritumu kaudzē atrastajiem datiem, atbildīgs tā dēvētās veselīgās vides saimniecības vadītājs.

Saimnieks taisnojas:  viņam esot daudz nelabvēļu

Portāls Kasjauns.lv sazvanījās ar saimniecības „Ozoli” saimnieku Ausekli Bielo. Viņš, komentējot sociālo tīklu lietotāju apvainojumus, noliedz savu vainu un apgalvo, ka tiek nomelnots.

„Tas viss ir speciāli sataisīts. Es taču nebrauktu 15 kilometrus uz citu pagastu, lai tur mežā izmestu savus atkritumus! Esmu bijušais bioloģijas skolotājs – mācīju padomju laikos un pašlaik vadu bioloģisko lauksaimniecību. Savulaik startēju 9.Saeimas vēlēšanās no partijas „Mūsu Zeme” kopā ar Ilmāru Ančānu, tā kā nelabvēļu man pietiek,” saka Auseklis. Viņam esot arī aizdomas par konkrētām personām, taču vārdus viņš neatklāj. Vien piebilst, ka atkritumi jau ir savākti un „velns jau nemaz nav tik melns, cik viņu mālē.”

Sava vārda nokļūšanu atkritumos izskaidrot nespēj

Sarunā ar Kasjauns.lv Auseklis Bielais gan nemāk izskaidrot, kā viņa personīgie dokumenti saistībā ar automašīnas tehniskās apskates rezultātiem ir nonākuši šo „nelabvēļu” rokās, lai pēcāk tiktu izmantoti viņa nomelnošanai. Arī konkrētus iemeslus šādai vārda zākāšanas kampaņai viņš nemin, vien piebilst, ka tas varētu būt saistīts ar viņa profesionālo darbību, proti, bioloģisko saimniecību.

Sods par vides piesārņošanu – līdz pat 2900 eiro

Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālās vides pārvaldes direktores vietniece Anna Adamsone informē, ka neviena sūdzība par piegružoto meža nomali Zlēku pagasta tuvumā pagaidām nav saņemta. Sods, saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 58.pantu – Vides piesārņošana un piegružošana Par gaisa, zemes, mežu vai iekšējo ūdeņu (virszemes vai pazemes) piesārņošanu ar notekūdeņiem, ķīmiskām vielām, tai skaitā bīstamām vai citām kaitīgām vielām, materiāliem vai atkritumiem, piegružošanu vai citādu kaitīgu iedarbību uz tiem jebkādā veidā – ir fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas, bet juridiskajām personām — no 350 līdz 2900 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.


Kasjauns.lv/Foto: aculiecinieka foto, Facebook