Piešķirti papildus līdzekļi pedagogu algu nodrošināšanai un pabalsta izmaksai
2016. gada 27. septembris, 17:48

Piešķirti papildus līdzekļi pedagogu algu nodrošināšanai un pabalsta izmaksai

Jauns.lv

Rīgas dome šodien grozīja pilsētas šā gada budžetu, lai nodrošinātu pedagogu darba samaksu atbilstoši jaunajiem normatīvajiem dokumentiem. Šā gada trim mēnešiem papildus bija nepieciešami 2 473 340 eiro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vēl 230 000 eiro papildus vajadzīgi, lai izmaksātu pabalstus Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem. Tradicionāli šis pabalsts tiek maksāts uz Skolotāju dienu. Pēc Izglītības, kultūras un sporta departamenta ierosinājuma pabalsta apmērs būs 75 eiro, neieskaitot nodokļus (iepriekš tas bija 71,14 eiro, kas radās konvertējot 50 latus uz eiro). Tā kā, ieviešot jauno pedagogu darba samaksas modeli, ne visiem pedagoģiskajiem darbiniekiem ir iespējams nodrošināt pilnu amata slodzi, tad tika noteikts, ka pabalstu izmaksās katram Rīgas pašvaldības vispārizglītojošo skolu, internātskolu un speciālo internātskolu, pirmsskolas izglītības iestāžu, bērnu uzturēšanās iestāžu, mūzikas un mākslas skolu, kā arī sporta un interešu izglītības iestāžu pedagoģiskajam darbiniekam.

Kopumā izglītības, kultūras un sporta vajadzībām budžeta grozījumos papildus piešķirti 3 301 750 eiro, jo ir nepieciešami līdzekļi arī citām lietām, piemēram, 140 705 eiro atvēlēti, lai nodrošinātu jauno sporta kompleksu un laukumu, kas atrodas pie Rīgas 84.vidusskolas, Rīgas Juglas vidusskolas, Rīgas Austrumu vidusskolas un Rīgas 22. vidusskolas, darbību.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens/LETA