Par sievas slepkavību notiesātā miljonāra Igora Ivanova māsa saņem draudus. Iespējams, no paša Ivanova
Notiesātā miljonāra Igora Ivanova māsa Diāna Bērziņa medijiem apgalvo, ka brālis no cietuma ar „WhatsApp” starpniecību sūtījis viņai  atklātus draudus, mudinot izvākties no mājas, kurā pats savulaik ielaidis.
112
2016. gada 28. septembris, 06:47

Par sievas slepkavību notiesātā miljonāra Igora Ivanova māsa saņem draudus. Iespējams, no paša Ivanova

Jauns.lv

Skandalozā miljonāra Igora Ivanova māsa Diāna Bērziņa nesen vērsusies medijos saistībā ar ziņojumu, kuru šī gada februārī saņēmusi savā telefonā. Ziņojumā Diānai pavēlēts izvākties no nama, kurā viņa dzīvo kopā ar savu vīru Aleksandru, pretējā gadījumā abus „iznesīs ar kājām pa priekšu”. Portālam Kompromat.lv sieviete apgalvojusi, ka ziņas sūtītājs ir viņas brālis Igors Ivanovs, kurš turpina terorizēt savus radus arī sēžot aiz restēm.

Pagājušā gadsimta „skarbajos deviņdesmitajos” Igors Ivanovs kļuva par vienu no lielākajām kriminālām autoritātēm Latvijā. 1990.gadā viņš savu biznesu uzsāka ar mazuta piegādēm Latvijai un Baltkrievijai. 2007.gadā viņš kopā ar sievu Ellu Ivanovu kļuva par „Arēnas Rīga” īpašniekiem. Abu īpašumu vērtība tika lēsta uz aptuveni 23 miljoniem latu, dodot viņiem 30.vietu Latvijas bagātāko cilvēku sarakstā. Bijušais miljonārs šobrīd izcieš sodu par savas sievas Ellas slepkavības pasūtīšanu. Šie skaļie notikumi risinājās 2008.gada pirmajos mēnešos, un Ivanovs kopā ar diviem citiem krimināllietā apsūdzētajiem - Ludvigu Antonovu un Vitāliju Mamedovu - tika notiesāts jau 2009.gada nogalē.

Draudus saņem aplikācijā „WhatsApp”

Nesen notiesātā Ivanova māsa Diāna Bērziņa vērsusies medijos ar fotogrāfijām no sava tālruņa. Tajās redzams, ka no telefona numura, kurš augstāk parakstīts ar vārdu „Igors Ivanovs”, tērzēšanas aplikācijā „WhatsApp” 2016.gada 28.februārī atsūtīts šāds teksts krievu valodā ar latīņu burtiem: „Ja pēc 2 nedēļām neizvāksies no mājas, tevi un tavu idiotu iznesīs ar kājām pa priekšu.” Kompromat.lv Diāna apgalvo, ka sūtītājs ir viņas brālis, Rīgas Centrālcietumā ieslodzītais Igors Ivanovs.

Ivanova māsa baidās par savu un vīra drošību

Kā vēsta Kompromat.lv, draudos tiek runāts par Olaines pagastā esošo privātīpašumu - mājām „Kalnrozes” -, kuras savulaik, vēl pirms apcietinājuma, Ivanovs atdāvinājis savai māsai. Diāna jau iepriekš medijiem atklājusi, ka attiecībā pret „Kalnrozēm” starp viņu un cietumā sēdošo brāli valda nesaskaņas. Diāna apgalvo, ka viņu un vīru visādi cenšas izlikt no šī īpašuma, kurā savulaik viņi ielaisti.

„Godīgā ceļā mūs izlikt nespēj, tāpēc arī Igors ir ķēries pie atklātiem draudiem,” par saņemto sūtījumu stāsta Ivanova māsa Diāna. Viņa ir nobažījusies par savu un vīra drošību, un saistībā ar notikušo savulaik vērsās policijā, bet tagad par piedzīvoto ziņoja medijiem. Diāna apgalvo, ka nesen šajā lietā viņai piešķirts cietušās statuss, taču Valsts policija portālam Kasjauns.lv to neapstiprina un sīkākus komentārus par šo gadījumu pagaidām nesniedz.

Ivanovam konfiscēts telefons

Kasjauns.lv sazinājās ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi (IeVP), lai noskaidrotu, vai Rīgas Centrālcietumā ieslodzītajam miljonāram tik tiešām ir bijusi iespēja šī gada februārī izmantot telefonu un internetu. Tas, kā zināms, cietumniekiem ir aizliegts. IeVP sabiedrisko attiecību speciāliste Ināra Makārova informēja, ka pēc šādas informācijas saņemšanas pavasarī tika veikta Ivanova cietuma kameras pārmeklēšana. „Tās laikā tika izņemts mobilais tālrunis, no kura, iespējams, Ivanovs sūtīja ziņu. Mobilais tālrunis tika nodots Valsts policijas rīcībā,” stāsta Makārova. Šobrīd pārvaldei neesot informācijas, ka Ivanovam atkal būtu pieejams mobilais tālrunis. Nav arī neapstrīdamas informācijas par to, ka draudus, kurus "WhatsApp" aplikācijā saņēmusi Diāna Bērziņa tiešām sūtījis pats Ivanovs, pastāstīja Makārova. Pēc sarunas ar Kasjauns.lv žurnālistu Ivanova kameras apsekošana tagad būtu jāveic atkārtoti.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 2008.gada janvārī Garkalnes pagastā, Baltezerā, notika viena no skaļākajām slepkavībām – tika nogalināta uzņēmēja, zobārstniecības klīnikas „Elladent” īpašniece Ella Ivanova. Par viņas slepkavības organizēšanu mantkārības nolūkos ar 12 gadu un sešu mēnešu ilgu cietumsodu tika notiesāts savulaik viens par vienu no lielākajām Latvijas kriminālajam autoritātēm uzskatītais viņas vīrs – Igors Ivanovs. Savukārt otram slepkavības organizētājam un atbalstītājam – Vitālijam Mamedovam tiesa piesprieda desmit gadus un sešus mēnešus aiz restēm. Slepkavības izpildītājam Ludvigam Antonovam piesprieda 14 gadus un sešus mēnešus aiz restēm. Tiesas prāvas šajā lietā ilga vairākus gadus, un apelācijas instance Augstākā tiesa notiesātājiem sodu samazināja par pusgadu.

Kasjauns.lv/Foto: Kompromat.lv, Evija Trifanova/LETA