Prezidenta Bērziņa klases audzinātājs Uldis Deisons svin 80. dzimšanas dienu
Uldis Deisons (no labās) ar savu bijušo audzēkni, Valsts prezidentu Andri Bērziņu pagājušā gada 1. septembrī.
Novadu ziņas
2012. gada 4. septembris, 16:58

Prezidenta Bērziņa klases audzinātājs Uldis Deisons svin 80. dzimšanas dienu

Jauns.lv

Savulaik pazīstamais Latvijas Televīzijas diktors un kādreizējais Valsts prezidenta skolotājs Uldis Deisons tikko nosvinējis savu 80. dzimšanas dienu. Lielajā jubilejā viņu sveicis Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Jubilārs saņēmis pateicības rakstu par ieguldījumu Siguldas novada kultūras un izglītības attīstībā, kā arī Latvijas Bankas sudraba monētu „Sigulda”, ko Siguldas novada pašvaldība pasniedz par ieguldījumu Siguldas novada attīstībā.

Siguldietis Uldis Deisons dzimis 1932. gada 2. septembrī, un daudzi siguldieši, tostarp  Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, Uldi Deisonu atceras kā savu latviešu valodas un literatūras skolotāju, arī klases audzinātāju. Vēlākajos gados skolotājs pasniedzis arī krievu valodu un literatūru. Ulda Deisona daudzpusīgums atklājies, arī vadot teātra un šaha pulciņus, jo viena no viņa dzīves lielākajām mīlestībām bijusi saistībā ar teātri, ilgus gadus Uldis Deisons ir bijis Siguldas pašdarbības teātra aktieris un režisors, vadījis šaha klubu, bijis šaha spēles komentētājs, raksta Siguldas pašvaldības portāls sigulda.lv.

Paralēli ilggadējam darbam Siguldas 1. vidusskolā Uldis Deisons strādājis par žurnālistu un diktoru Latvijas Televīzijā un radio, un gados vecākajiem Latvijas iedzīvotājiem Ulda Deisona īpašais balss tembrs saistās ar svarīgiem tā laika sabiedriskās dzīves notikumiem. Jubilārs arī strādājis Neredzīgo bibliotēkā un ierunājis magnetafona lentēs daudzas grāmatas, tostarp Andreja Upīša „Zaļo zemi”.

Siguldas iedzīvotājiem Uldis Deisons bijis klāt arī dzīves svarīgākajos brīžos – kāzās, vadot Siguldas izpildkomitejā laulību ceremonijas, daudzus arī izvadījis pēdējā gaitā.

Kasjauns.lv/Foto: prezident.lv