Hermaņa asie un tiešie izteikumi televīzijā "uzspridzina" Latvijas sociālos tīklus
Hermaņa izteikumi Latvijas Televīzijā, kā ierasts, raisīja pamatīgas diskusijas sociālajos tīklos.
Sabiedrība
2016. gada 28. septembris, 11:34

Hermaņa asie un tiešie izteikumi televīzijā "uzspridzina" Latvijas sociālos tīklus

Jauns.lv

Otrdienas vakarā sociālo tīklu "Twitter" Latvijā uzspridzināja režisora Alvja Hermaņa intervija Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret viens". Hermanis kā ierasts bija ass, savos izteikumos tiešs un jau atkal ar savām prognozēm par Eiropas nākotni sašķēla sabiedrību divās viedokļu frontēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sarunas sākumā viņš saka: "Ir tāds interesants viedoklis, ka māksliniekiem labāk par politiku neizteikties un vispār labāk nespriest un ar viedokļiem nedalīties, kas ir interesanti, jo pirms 25 gadiem bija tieši otrādi - mākslinieki faktiski bija vienīgie, pārējiem mute bija ciet. Es par padomju laikiem runāju. Bet tagad viss otrādāk apgriezies."

Viņš uzsver, ka Eiropas nākotne vairs nav politisks jautājums, bet gan matemātisks jautājums sākumklases līmenī. "Jo tie demogrāfiskie rādītāji ir tādi, sākumtendences ir tādas, ka tas "pasākums" ilgi neturpināsies," saka režisors, piebilstot, ka jautājums ir - kāpēc?

"Ja mēs iztēlojamies, būtu brīnišķīgi, ja katrai Latvijas ģimenei būtu divi bērni. Viens no viņiem iegūst labu izglītību, aizbrauc strādāt kaut kur citur, atpakaļ diez vai atbrauc. Nav grūti izrēķināt, cik ilgi tas turpināsies," saka Hermanis. 

"Tagad ir iestājušies ļoti interesanti laiki, jo tas, kas visā pasaulē ir vērojams, tā lielā milžu cīņa starp liberālismu, ko sauc tagad rietumos par neoliberālismu, un starp tradicionālistiem. Tā cīņa var rezultēties visādos dīvainos veidos. Man personīgā prognoze ir - ja ne rīt, tad aizparīt varētu arī vairāk Eiropā dominēt tāda ideoloģija, ko es pie sevis saucu par moderno konservatīvismu, kas būtu kā kompromiss starp šīm divām ideoloģijām," sacīja Hermanis.

Viņš arī norādīja: "Tagad ir pārejas periods, būs kaut kāds jampadracis tuvākajos gados. Kas ir globālisms? Ja iztēlojamies situāciju, ka Rīgas Zooloģiskajā dārzā vienā vakarā attaisītu visus būrus vaļā un nākošajā rītā atnāktu paskatīties, kas tur pāri palicis...nu skaidrs, ka agri vai vēlu radīsies jauna ideja par kārtību, kur paliek dzīvi ne tikai tīģeri un lauvas..."

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no LTV 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās