Panākta konceptuāla vienošanās par filiāles "Kalkūni" tālāku attīstību
Labklājības ministrija savas kompetences ietvaros sniedz pilsētas domei un novada domei metodisku un organizatorisko palīdzību un atbalstu institucionālai aprūpei alternatīvu sociālo pakalpojumu un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu nodrošināšanai.
Novadu ziņas
2016. gada 28. septembris, 13:22

Panākta konceptuāla vienošanās par filiāles "Kalkūni" tālāku attīstību

Jauns.lv

Trešdien, 28. septembrī, labklājības ministrs Jānis Reirs reģionālās vizītes ietvaros Daugavpilī tikās ar Daugavpils novada domes un Daugavpils pilsētas domes deputātiem, kā arī Latgales plānošanas reģiona pārstāvjiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikšanās laikā tika panākta konceptuāla vienošanās un parakstīts Labklājības ministrijas izstrādāts un visu iesaistīto pušu saskaņots nodomu protokols par sabiedrībā balstīto sociālo pakalpojumu attīstību Daugavpils novada un Daugavpils pilsētas teritorijās, kā arī valsts sociālās aprūpes centra "Latgale" filiāles "Kalkūni" tālāko attīstību.

Nodomu protokolā paredzēts, ka Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar novada domi, pilsētas domi un ministriju līdz 2017. gada 30. jūnijam izvērtē iespēju deinstitucionalizācijas plāna ietvaros izstrādāt filiāles "Kalkūni" attīstības iespējas, nosakot darbības pakalpojumu tuvināšanu ģimeniskai videi. Līdz tam brīdim tiek atcelts Labklājības ministrijas rīkojums par valsts sociālās aprūpes centra „Latgale" filiāles „Kalkūni" darbības izbeigšanu.

Paredzēts, ka Daugavpils pilsētas dome un novada dome izvērtē filiāles attīstības iespējas, tai skaitā institucionālai aprūpei alternatīvu sociālo pakalpojumu un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu nodrošināšanas iespējas. Tāpat paredzēts, ka Daugavpils pilsētas dome un novada dome izveido un nodrošina institucionālai aprūpei alternatīvus, klientu vajadzībām atbilstošus sociālos pakalpojumus un ģimeniskai videi pietuvinātus pakalpojumus atbilstoši projekta mērķiem un uzdevumiem. Savukārt Labklājības ministrija savas kompetences ietvaros sniedz pilsētas domei un novada domei metodisku un organizatorisko palīdzību un atbalstu institucionālai aprūpei alternatīvu sociālo pakalpojumu un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu nodrošināšanai.

   

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto / LETA