Filmas "Nameja gredzens" tapšanas aizkulises, jeb Dzelzītis un Grāvers dodas karā. FOTO
"Viņi nāk!" – pretuzbrukumā krustnešiem nesas zemgaļu karavīri. Jā, tie tiešām ir aktieris Lauris Dzelzītis un mūziķis Aigars Grāvers.
Kultūra
2016. gada 28. septembris, 14:12

Filmas "Nameja gredzens" tapšanas aizkulises, jeb Dzelzītis un Grāvers dodas karā. FOTO

Jauns.lv

Kinopilsētiņā „Cinevilla” jau mēnesi notiek Aigara Graubas vēsturiskās filmas „Nameja gredzens” uzņemšana. Filma stāsta par 13. gadsimta notikumiem Zemgalē, kad pēc valdnieka Viestura nāves par karali kļūst jaunais Namejs, kura uzdevums ir nosargāt savu zemi un tautu pret krustnešu tīkojumiem.

Filmēšanas nolūkiem kinopilsētā „Cinevilla” uzbūvētas vērienīgas dekorācijas, kas veido 13. gadsimta zemgaļu pilsētu, ostu, pili un kuģus.

Galveno lomu – Nameju – atveido zviedru izcelsmes aktieris Edvīns Endre, kas plašāk pazīstams kā Erlenduru no populārā seriāla „Vikingi”. Galvenā ļaundara Makša loma savukārt uzticēta britu aktierim Džeimsam Blūram. Vēl viena ārvalstu zvaigzne ir 2014. gada labākā lietuviešu kinoaktrise, Berlīnes kinofestivālā atzinību guvušās filmas „Sangailes vasara” aktrise Aiste Diržūte, kas filmā ir Nameja sieva Lauga.

Lomās ir arī daudzi Latvijā labi zināmi aktieri, mūziķi un filmu veidotāju ģimenes locekļi, piemēram, Andreja Ēķa sieva Daina, aktieri Gints Andžāns, Lauris Dzelzītis un pat „Jumpravas” mūziķi Aigars Grāvers un Aigars Krēsla.

 

Vienu no zemgaļu karavīriem atveido arī Nacionālo bruņoto spēku rezerves virsseržants Ziedonis Ločmelis. Viņš savulaik karojis Afganistānā padomju armijas rindās, piedalījies starptautiskajās misijās Afganistānā un Irākā, dienot atjaunotās Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos, filmējies vairākās filmās un pat saņēmis Lielā Kristapa balvu kā labākais aktieris otrā plāna lomā. Pērn, protestējot pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, Ziedonis Ločmelis pārtrauca filmēšanos Krievijas filmā „Vikings”, kurā viņam bija viena no galvenajām vikingu lomām.

Kasjauns.lv / Foto: Rojs Maizītis