Spītējot lietum Baltā Nakts noslēdzas. FOTO
Sabiedrība
2012. gada 9. septembris, 11:06

Spītējot lietum Baltā Nakts noslēdzas. FOTO

Jauns.lv

Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts" Rīgā noslēdzies svētdien ap sešiem no rīta un tā rīkotāji ir apmierināti ar foruma norisi, lai gan laikapstākļi nelutināja - lija lietus un pa laikam uznāca spēcīgas vēja brāzmas.

Foruma producente Madara Gruntmane svētdienas rītā telefonintervijā Latvijas Radio vēl nevarēja nosaukt aptuveno apmeklētāju skaitu, taču cilvēku projekta norises vietās esot bijis daudz, lai gan ielas pilnas neesot bijušas. Tomēr pēc viņas vārdiem, "Baltā nakts" uzvarēja lietum un vējam.

"Mēs pieturējāmies pie visa, kas bija iecerēts. Manuprāt, divi no projektiem pārcēlās uz iekštelpām. Laikapstākļi darīja savu un nebija tā, ka bija pārpildītas ielas, bet bija pārpildītas projektu vietas," norādīja Gruntmane, minot Spīķerus, Centrāltirgu un vēl citas vietas, kuras apmeklējusi pati.

"Baltā nakts" bijusi īpaša ar to, jo šogad tajā bijis lielākais projektu skaits, kāds jebkad bijis foruma pastāvēšanas laikā - vairāk nekā 60. Forums noticis jau septīto reizi.

"Mēs astotajā "Baltajā naktī" noteikti neatkāpsimies no uzstādījuma mūsdienu māksla un mūsdienu kultūra. Mēs noteikti iekļausim arī iniciatīvas projektu konkursa programmu, jo patiesībā tas ir lielākais pierādījums, ka "Baltā nakts" ir svarīga, nepieciešama un vajadzīga, jo aktivitāte no uzņēmumiem un radošajām industrijām ir ļoti liela," uzskata producente.

Šogad mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts" piedalījās 26 konkursa projekti, kas guva pašvaldības līdzfinansējumu, bet pārējie bija iniciatīvas projekti, kurus brīvprātīgi realizē gan individuāli mākslinieki, gan radošās organizācijas, gan uzņēmumi.

Forumu "Baltā nakts" organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām.

Pērn forumu apmeklēja ap 50 tūkstošiem cilvēku.

BNS, Foto: Lita Krone/LETA