Āboltiņa: ja pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēsim kopā ar kādu partiju, līderis būs no "Vienotības"
Āboltiņa gan norāda, ka ar Kaimiņa partiju diez vai izdosies vienoties par kopīgiem saskares punktiem.
Sabiedrība
2016. gada 29. septembris, 10:14

Āboltiņa: ja pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēsim kopā ar kādu partiju, līderis būs no "Vienotības"

Jauns.lv

Ja pašvaldību vēlēšanās Rīgā partija "Vienotība" startēs vienā sarakstā ar kādu citu partiju, tad šī saraksta līderis noteikti būs no "Vienotības", to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja partijas Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Tas nolemts pirmdien notikušajā "Vienotības" valdes sēdē, līdz ar to ir pilnīgi noraidāma versija, ka saraksta līderis varētu būt, piemēram, partijas "Latvijas attīstībai" līderis Juris Pūce, sacīja Āboltiņa. "Šobrīd es kategoriski noraidu šādus "stāstus", šāda tēma vispār nav apspriesta," televīzijā apgalvoja politiķe.

Viņa piebilda, ka "Vienotība" turpinās sarunas par kopīgu staru gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās gan ar LA, gan Latvijas Reģionu apvienību gan bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadīto Jauno konservatīvo partiju, gan arī, iespējams, ar citām partijām. Taču, piemēram, ar Artusa Kaimiņa vadīto "KPV LV" "Vienotība" "nez, vai varētu atrast kādus kopīgus saskares punktus".

Savukārt, jautāta par pašreizējām attiecībām starp valdības koalīcijas partijām, Āboltiņa uzsvēra, ka šo politisko spēku starpā valda "normāla sadarbība" un "nav ne mazākā pamata šaubām par to, ka koalīcija ir rīcībspējīga". Protams, sabiedrība tikai iegūtu, ja koalīcijas partneriem biežāk izdotos apsēsties pie viena sarunu galda un pēc tam respektēt šo sarunu laikā pieņemtos lēmumus, sacīja "Vienotības" līdere.

Kā ziņots, valdības koalīcijas partijas pirms nākamgad gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām sadarbosies, bet kopīgu sarakstu Rīgā neveidos. Tikmēr "Vienotība" nolēmusi sākt sarunas par iespējamu sadarbību pašvaldību vēlēšanās Rīgā ar labējām partijām, kas pašlaik nav pārstāvētas valdības koalīcijā. Partija jau tikusies ar LA.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA