Mediķu protestā pie Saeimas pulcējas simtiem cilvēku. FOTO
Klātesošajiem rokās bija dažādi plakāti un karogi, piemēram, ar uzrakstu: "Mūsu klusēšana kaitētu jūsu veselībai." Tāpat daudziem klātesošajiem rokās bija baloni ar uzrakstu "Dzīvības cena?".
Sabiedrība
2016. gada 29. septembris, 13:28

Mediķu protestā pie Saeimas pulcējas simtiem cilvēku. FOTO

Jauns.lv

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) protests pie Saeimas nama pulcē aptuveni 300 līdz 350 cilvēku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā protesta akcijas sākumā norādīja mediķu arodbiedrības vadītājs Valdis Keris, politiķi joprojām nedzird mediķu prasības, tādēļ neatliek nekas cits, kā izmantot "gara spēku - mākslas spēku". Uz skatuves tika uzvesta izrāde, kur darbojās "Tautas dzīvība" un "Zaļā nāve". "Zaļā nāve" norādīja, ka "Latvijā man ir brīnišķīga pļauja. Mūsu valstī pat izkapts vairs nav vajadzīga". Tāpat "Zaļā nāve" solīja, ka darīs visu, lai Zaļo un zemnieku savienība paliktu valdībā.

Pēc izrādes Keris aicināja klātesošos un arī visus citus cilvēkus parakstīties mediķu arodbiedrības vēstulē, kura vēlāk tiks iesniegta Saeimai. Vēstulē teikts - ja deputāti balsos par tādu budžetu, kur pietiekams finansējums netiek atvēlēts veselības aprūpei, tad "es par tevi nebalsošu".

Keris aicināja parakstīties par iesniedzamo vēstuli gan internetā, gan ārstniecības iestādēs, gan arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības namā.

Klātesošajiem rokās bija dažādi plakāti un karogi, piemēram, ar uzrakstu: "Mūsu klusēšana kaitētu jūsu veselībai", kā arī LVSADA karogi. Tāpat daudziem klātesošajiem rokās bija baloni ar uzrakstu "Dzīvības cena?".

Protesta akcija ilga apmēram 15 minūtes, un nu jau cilvēki sāk izklīst.

Protesta akcija rīkota ar mērķi panākt finansējuma pieaugumu veselības aprūpei. Tās devīze ir "Par tautas dzīvību".

Ņemot vērā mazo darba kārtības jautājumu skaitu, Saeimas sēde šodien noslēdzās vēl pirms protesta akcijas sākuma.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA