Aicina uz dokumentālās fotogrāfijas izstādi "Totāla Fotogrāfija / Dublis Nr.6"
Dokumentālās fotogrāfijas izstāde „Totāla Fotogrāfija / Dublis Nr.6”.
2016. gada 30. septembris, 15:06

Aicina uz dokumentālās fotogrāfijas izstādi "Totāla Fotogrāfija / Dublis Nr.6"

Jauns.lv

Trešdien, 5. oktobrī, plkst. 18.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā tiks atklāta apvienības TF4 izstāde „Totāla Fotogrāfija / Dublis Nr.6”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas fotogrāfu apvienība TF4 dibināta 2011. gadā Rīgā. TF4 darbojas dokumentālās fotogrāfijas žanrā.

„Totāla Fotogrāfija / Dublis Nr.6” ir sestā izstāde, kurā būs aplūkojami TF4 dalībnieku darbi. Izstādi nevieno viena noteikta tēma — tā ir kā trīs patstāvīgu kolekciju apkopojums.

Irēnas Stefanovičas fotogrāfiju sērijā attēlots personisks motīvs – dzīve starp divām pilsētām – Ogri un Rīgu. Autore šķietami piesardzīgi atklāj dzīvi, kas norisinās sabiedriskajā transportā – anonīmu, tomēr saistītu kopīgā pieredzē, kas aizņem lielu cilvēka dzīves daļu. Kā mēs izmantojam šo laiku?

Andželinas Brailko kolekcijas nosaukums ir „Jūrnieks”. Kuģiem tāpat kā cilvēkiem ir savs mūžs. Vecs jūrnieks atceras savas jūras gaitas un, nedaudz izpušķojot atmiņas, ar prieku nodod šos stāstus mazbērniem. Jūrnieks pat vecumdienās sapņo par jaunības laiku, kas pavadīts uz kuģa...

Alises Stefanovičas darbi ir oda lielpilsētai. Autores darbos skatāmi cilvēku radīto konstrukciju meklējumi, atklājot to sterilo un perfekcionistisko skaistumu. Trīs darbos redzamās galvaspilsētas – Berlīne, Budapešta un Zagreba – zaudē savu personību un pārtop par distopiskām sistēmām.

Izstāde rīkota sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Rīgas Centrālo bibliotēku, LADA BALTIKA un GroGlass.

Izstāde no 4. oktobra līdz 31. oktobrim Rīgas Centrālajā bibliotēkā apskatāma darbdienās 9 – 20, sestdienās 10 – 17.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto