"Lumpeņi, politiskā maucība, bīstamā Hamburga..." Hermaņa skandalozākie izteicieni
Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis nebeidz sabiedrību šokēt ar skandaloziem izteicieniem. Viņš līdz ar zemi nolīdzinājis gan pašmāju, gan ārvalstu politiķus, lielu daļu Latvijas vēlētāju nosaucis par bezsmadzeņu lumpeņiem un uzstājies pret bēgļu viesmīlīgu uzņemšanu Eiropā.
Sabiedrība
2016. gada 1. oktobris, 06:11

"Lumpeņi, politiskā maucība, bīstamā Hamburga..." Hermaņa skandalozākie izteicieni

Jauns.lv

Savulaik par Latvijas ietekmīgāko domātāju atzītais Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis, kurš nule sabiedrību atkal „uzspridzinājis” ar visnotaļ asiem un tiešiem izteikumiem, pēdējos gados ne vienu reizi vien tautu ir šokējis ar saviem domu izlēcieniem. Kasjauns.lv atgādina spilgtākos no tiem.

Hermanis atkal "uzspridzina" sociālos tīklus

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka nedēļas sākumā Hermanis LTV raidījumā „Viens pret vienu” ar savām prognozēm par Eiropas nākotni sašķēla sabiedrību divās viedokļu frontēs. Sarunas sākumā viņš sacīja: „Ir tāds interesants viedoklis, ka māksliniekiem labāk par politiku neizteikties un vispār labāk nespriest un ar viedokļiem nedalīties, kas ir interesanti. Pirms 25 gadiem bija tieši otrādi - mākslinieki faktiski bija vienīgie, pārējiem mute bija ciet. Bet tagad viss otrādāk apgriezies”.

Viņš uzsvēra, ka Eiropas nākotne vairs nav politisks jautājums, bet gan matemātisks jautājums sākumklases līmenī: „Jo tie demogrāfiskie rādītāji ir tādi, sākumtendences ir tādas, ka tas „pasākums” ilgi neturpināsies. (..) Tagad ir iestājušies ļoti interesanti laiki, jo tas, kas visā pasaulē ir vērojams, tā lielā milžu cīņa starp liberālismu, ko rietumos tagad sauc par neoliberālismu, un starp tradicionālistiem. Tā cīņa var rezultēties visādos dīvainos veidos. Mana personīgā prognoze ir - ja ne rīt, tad aizparīt varētu arī vairāk Eiropā dominēt tāda ideoloģija, ko es pie sevis saucu par moderno konservatīvismu, kas būtu kā kompromiss starp šīm divām ideoloģijām. (..) Tagad ir pārejas periods, būs kaut kāds jampadracis tuvākajos gados. Kas ir globālisms? Ja iztēlojamies situāciju, ka Rīgas Zooloģiskajā dārzā vienā vakarā attaisītu visus būrus vaļā un nākošajā rītā atnāktu paskatīties, kas tur pāri palicis... nu skaidrs, ka agri vai vēlu radīsies jauna ideja par kārtību, kur paliek dzīvi ne tikai tīģeri un lauvas...”

Kasjauns.lv atgādina iepriekš Hermaņa skandalozākos citātus.


Nākamā lapa: Politiķi nostājušies pret tautu