"Rīgas Enerģētikas dienās 2016" viedās pilsētas iepazīstinās ar labās prakses piemēriem
2016. gada 3. oktobris, 19:41

"Rīgas Enerģētikas dienās 2016" viedās pilsētas iepazīstinās ar labās prakses piemēriem

Jauns.lv

Trešdien, 5. oktobrī, notiks kārtējais „Rīgas enerģētikas dienu 2016” pasākums -starptautiska konference „Viedās pilsētas: labas prakses piemēri no ES un Kanādas” („Smart Cities: Best Practices from EU and Canada”).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

To organizē Rīgas pašvaldības aģentūra „Rīgas enerģētikas aģentūra” (REA) sadarbībā ar Kanādas vēstniecību Latvijā. Konference notiks Rīgas Biznesa skolas telpās (Skolas ielā 11), kur tehniskais aprīkojums ļauj nodrošinās konferenci tiešsaistē, tādējādi viena daļa runātāju piedalīsies konferences darbā, pašiem atrodoties Kanādā. Runātāji prezentēs reālus piemērus inovāciju pielietojumam, lai padarītu mūsu pilsētas viedākas, uzlabojot pārvaldību, veicot investīcijas infrastruktūrā un virzoties uz ilgtspējīgu ekonomikas attīstību.

Lai tuvinātu Rīgu viedās pilsētas statusam, jau 2014. gadā Rīgas dome apstiprināja Rīgas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plānu viedai pilsētai 2014 -2020. gadam. Plāna izstrādi organizēja REA, un tas tika sagatavots starptautiskā projekta „STEP Up” ietvaros sadarbībā ar citām Eiropas pilsētām Glāzgovu (Lielbritānija), Ģenti (Beļģija) un Gēteborgu (Zviedrija). REA rīcības plāna izstrādē iesaistīja daudzus dažādu jomu speciālistus, kā arī organizēja vairākas sabiedriskās apspriešanas.

Interesenti tiek aicināti reģistrēties dalībai konferencē šeit. Darba kārtība ir atrodama šeit.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA