Ģimene ar mazuli lūdz palīdzību! Ugunsgrēkā zaudēts viss
Iedzīvotāji, kuri vēlas palīdzēt Agneses ģimenei, aicināti ziedot uz norādīto kontu: Agnese Strazdiņa, konta Nr.LV09UNLA0050003284042.
Sabiedrība
2016. gada 4. oktobris, 11:50

Ģimene ar mazuli lūdz palīdzību! Ugunsgrēkā zaudēts viss

Jauns.lv

Vakardienas ugunsgrēks daudzdzīvokļu mājā Siguldā skāra vairāku iemītnieku dzīves. Lai arī pašvaldība sola finansiālu palīdzību, Strazdiņu ģimene, kura audzina divus mēnešus vecu mazuli, nelaimē zaudēja pilnīgi visu iedzīvi. Šobrīd viņiem steidzami nepieciešama palīdzība.

Ugunsdzēsēji izsaukumu uz Leona Paegles ielu 6, Siguldā saņēma vakar, pirms pulksten 12:00. Sākotnējā informācija liecināja, ka deg ēkas jumts 600 kvadrātmetru platībā un, glābējiem ierodoties, tika konstatēts ugunsgrēks četrstāvu dzīvojamā mājā. Tas tika lokalizēts pulksten 13:26 un dzēšanas darbus ugunsdzēsēji beidza 15:00. Notikuma vietā strādāja 28 ugunsdzēsēji un 8 ugunsdzēsēju automašīnas. Par laimi ugunsgrēkā cietušo nav.

Ugunsgrēka brīdī ģimene bija mājās

Kasjauns.lv sazinājās ar dzīvesvietu zaudējušās māmiņas Agneses Strazdiņas māsu Aneti, kura informēja, ka šobrīd ģimenei ir kur palikt – viņi apmetušies pie vecākiem. „Viņas telefons zvana nepārtraukti. Cilvēki ir ļoti atsaucīgi un palīdz – šobrīd jau noziedotas drēbes un gultas,” stāsta sievietes māsa. Zināms, ka brīdī, kad izcēlās ugunsgrēks, Strazdiņu ģimene bija mājās. Pati Agnese šobrīd nevēlējās runāt ar medijiem.

Iedzīvotāji, kuri vēlas palīdzēt Agneses ģimenei, aicināti ziedot uz norādīto kontu: Agnese Strazdiņa, konta Nr.LV09UNLA0050003284042. Papildus informācija pieejama degušās mājas iedzīvotāju izveidotajā Facebook grupā.

Siguldā, lielā platībā deg daudzstāvu mājas jumts

Sigulda iedzīvotāju atbalstam piešķirs 26 000 eiro

Siguldas pašvaldība ziņo, ka otrdien, 4.oktobrī, daudzdzīvokļu ēku plāno apsekot būvvaldes darbinieki, pēc kuru sastādītajiem aktiem Siguldas novada pašvaldība ugunsnelaimes skartajām ģimenēm – ārkārtas situācijā nonākušām personām, piešķirs pabalstu divu minimālo mēnešalgu apmērā, kopumā vairāk nekā 26 000 eiro, ko, vienojoties ar ēkas apsaimniekotāju, iedzīvotāji varēs izmantot jumta atjaunošanai.

Ugunsgrēkā cietušās ģimenes palīdzības saņemšanai aicinātas sazināties ar Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu pa tālruni 67381455 vai ar ēkas apsaimniekotāju pārstāvi Maiju Dubaņēviču pa tālruni 28214548. Iedzīvotāji, kuri vēlas palīdzēt ēkas iedzīvotājiem sakopt un atjaunot īpašumu, aicināti sazināties ar ēkas apsaimniekotāju Maiju Dubaņēviču pa tālruni 28214548.


Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmumi no video/Video: Facebook