Nēģu diena pie Salacas, Simjūda dižandele Valmierā un romantiskais britu dziesminieks Rīgā: ko darīt 8. un 9. oktobrī?
Brīvdienās nesēdiet mājās!
Kultūra
2016. gada 5. oktobris, 10:15

Nēģu diena pie Salacas, Simjūda dižandele Valmierā un romantiskais britu dziesminieks Rīgā: ko darīt 8. un 9. oktobrī?

Jauns.lv

Ja jums nebija gana ar šīsvasaras brīvdabas festivāliem, varat turpināt baudīt rudens brīvdabas saietus: Salacgrīvā notiks ikgadējā Nēģu diena, bet Valmierā – lielais Simjūda gadatirgus. Rīgas koncertzālē „Palladium” uzstāsies romantiskais britu dziesminieks Passanger.

Tāpat kā ik rudeni, arī šoruden galvaspilsētas Kongresu namā notiks ikgadējie Rīgas Grāmatu svētki. Uz Daugavpils teātra skatuves kāps plastiskais Kailais karalis, bet mūsu izcilā operdīva Inga Kalna solokoncertus sniegs Daugavpilī un Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Kā vienmēr daudz jaunumu arī izstāžu zālēs: Rīgā apskatāmi latviešu mākslinieku radītie mītiskie tēli, talantīgāko mākslas studentu darbi, kinorežisora Jāņa Streiča gleznas un Jutas Rindinas fascinējošās keramikas vāzes, bet Liepājā var ieraudzīt, kā vietējā māksliniece Ilze Akselrode gleznojusi neredzēto.

Protams, šis nav vienīgais šīsnedēļas nogales kultūras piedāvājums. Izpētot Rīgas kinoteātru „Splendid palace” un „Cinamon” repertuāru, varat doties uz kādu no nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” seansiem – noskatīties izcilu jaunāko latviešu kinodarbu. Daugavpilī norisinās V mūzikas un mākslas festivāls „ReStArt”, kura ietvaros līdz oktobra vidum Latvijas otrajā lielākajā pilsētā vēl notiks vairāki spīdoši koncerti. Nu un, protams, kā jau katru gadu rudens sākumā pilnā sparā iesākusies gan teātru sezona, gan plašu programmu piedāvā koncertzāles. Ir ko izvēlēties...

Nākamā lapa: Nēģu diena Salacgrīvā