Aicina pieteikt pretendentus apbalvojumam "Gada rīdzinieks 2016"
Iesūtītos pieteikumus vērtēs žūrija Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova un viņa vietnieka Andra Amerika vadībā.
2016. gada 5. oktobris, 14:58

Aicina pieteikt pretendentus apbalvojumam "Gada rīdzinieks 2016"

Jauns.lv

Jau devīto gadu Rīgas dome aicina iedzīvotājus pieteikt pretendentus pašvaldības apbalvojumam „Gada rīdzinieks 2016”. Laureātus paziņos 18.novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā, kad notiek Rīgas domes svinīgā sēde.

Pretendents pašvaldības apbalvojumam var būt jebkuras valsts piederības un tautības persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un ar savu talantu un darbu ir veicinājusi Rīgas atpazīstamību, pievērsusi sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai, tā veicinot tās attīstību un radot interesi par to.

Pretendentus apbalvojumam „Gada rīdzinieks 2016” ikviens Rīgas iedzīvotājs var pieteikt līdz 7. novembrim, zvanot pa bezmaksas tālruni 80000800 vai rakstot uz e-pastu: apc@riga.lv, kā arī aizpildot anketu un nogādājot domei. Anketa būs pieejama portālā: www.riga.lv un Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā: Rīgas Centra rajonā (Kungu ielā 7/9 un Brīvības iela 49/53); Latgales priekšpilsētā (Daugavpils ielā 31); Zemgales priekšpilsētā (Eduarda Smiļģa ielā 46); Ziemeļu rajonā (Rūpniecības ielā 21).

Iesūtītos pieteikumus vērtēs žūrija Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova un viņa vietnieka Andra Amerika vadībā. Žūrijā iekļauti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Nacionālās operas direktors Zigmars Liepiņš, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, Rīgas Tehniskās universitātes rektors, akadēmiķis Leonīds Ribickis, sociologs Arnis Kaktiņš, u.c. sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Līdz šim apbalvojumu „Gada rīdzinieks” saņēmuši diriģenti Romāns Vanags un Māris Sirmais, režisors Alvis Hermanis, hokeja treneris Jūliuss Šuplers, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, mecenāti Ināra un Boriss Teterevi, kā arī Zaiga un Māris Gaiļi, un māksliniece Džemma Skulme.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Ieva Čīka/LETA