Truksnis izrakstīts no slimnīcas, bet līdz šim nav atbrīvots
Truksnis izrakstīts no slimnīcas, bet līdz šim nav atbrīvots.
112
2016. gada 5. oktobris, 17:09

Truksnis izrakstīts no slimnīcas, bet līdz šim nav atbrīvots

Jauns.lv

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) vairs neatrodas slimnīcā, bet līdz šim nav atbrīvots, aģentūrai LETA apstiprināja viņa advokāts Jānis Rozenbergs.

Patlaban advokātam plašākas informācijas nav.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas. Kā aģentūru LETA informēja KNAB, izmeklēšanas interesēs pašlaik plašāka informācija netiks sniegta.

KNAB 4.oktobrī aizturēja uzņēmēju Jūliju Krūmiņu un Truksni. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, aizturēšanas saistītas ar iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem. KNAB darbinieki otrdien veica kratīšanu Jūrmalas mēra birojā, bet pats mērs tika nogādāts Jūrmalas slimnīcā, kur viņu apsargā KNAB darbinieki.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Trukšņa advokāts Rozenbergs, viņa klients šobrīd ir aizturētā statusā un veselības problēmu dēļ atrodas Jūrmalas slimnīcā, kur viņu apsargā KNAB darbinieki. Aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju, ka lieta pret Truksni sākta par iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem, Jūrmalas mēra advokāts nekomentēja, vien apliecināja, ka viņa klientam netiek inkriminēta kukuļošana.

 

Savukārt Krūmiņa advokāts Egons Rusanovs aģentūrai LETA apstiprināja, ka KNAB ir aizturējis viņa klientu. Jautāts, vai aizturēšana saistīta ar iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem, advokāts atbildēja apstiprinoši. Krimināllikums par partijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā kā sodu paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA