Par ārsta Tihonova kļūdu cietušajai pusei izmaksāta 100 000 eiro kompensācija
Roberts Saukāns miris no plaša infarkta.
112
2016. gada 5. oktobris, 17:48

Par ārsta Tihonova kļūdu cietušajai pusei izmaksāta 100 000 eiro kompensācija

Jauns.lv

Pērn janvārī mirušajam 71 gadu vecajam Rēzeknes novada iedzīvotājam Robertam Saukānam Rēzeknes slimnīcas ārsts Georgijs Tihonovs ir uzstādījis neprecīzu diagnozi, par šo kļūdu cietušajai pusei no riska fonda ir izmaksāta vairāk nekā 100 000 eiro materiālā un morālā kompensācija.

Kā pastāstīja ārsta advokāte Ilona Jirgena, tas, ka Tihonovs uzstādījis neprecīzu diagnozi, teikts Veselības inspekcijas atzinumā. Ārstus pret neprecīzām diagnozēm aizsargā civiltiesiskā apdrošināšana. Apdrošināšanas maksa, ko no riska fonda saņēmusi cietusī puse, ir otrā lielākā, kāda līdz šim izmaksāta.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, un izmeklēšana patlaban turpinās. Šis process ir ieildzis, jo ir radusies nepieciešamība veikt papildu ekspertīzes. Izmeklēšana noteiks, vai Tihonovs saucams pie kriminālatbildības vai nav.

Savukārt par Saukāna atrašanos slimnīcā nav īstas skaidrības. Tihonovs, kurš tobrīd strādājis slimnīcas uzņemšanas nodaļā, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta atvestajam pacientam diagnosticējis stenokardiju, nozīmējis ārstēšanos un palaidis viņu mājās, jo stenokardijas gadījumā stacionēšana neesot obligāta.

Pēc tam gan atklājies, ka Roberts Saukāns miris no plaša infarkta. Pacientus ar šādu diagnozi Rēzeknē nemaz neārstē, bet gan sūta uz Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā.

Rēzeknes slimnīcā aģentūra LETA noskaidroja, ka Tihonovam saistībā ar notikušo ir izteikts rājiens un uzdots noklausīties kursu kardioloģijā.

Kā iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija, Saukānu ģimene vērusies Valsts policijā pret vietējās slimnīcas ārstu Tihonovu, kuru uzskata par vainīgu sava ģimenes locekļa nāvē, taču policijā izmeklēšana ir ieilgusi jau pusotru gadu.


LETA / Foto: ekrānuzņēmums no video