Sabiedrība
2016. gada 5. oktobris, 18:13

Uzbrucējs Briselē sadūris divus policistus. FOTO

Jauns.lv

Trešdien Briselē uzbrucējs sadūris divus policistus un, domājams, tas bijis terorakts, paziņojuši Beļģijas prokurori.

"Mums ir pamats domāt, ka incidents bija terorista uzbrukums," sacīja Beļģijas federālās prokuratūras preses pārstāvis.

Kā pavēstīja likumsargi, policisti, kuri bija ģērbušies civilā, nav guvuši dzīvībai bīstamus ievainojumus, bet uzbrucējs sašauts kājā un aizturēts. Viens no sadurtajiem policistiem ievainots kaklā, bet otrs - vēderā.

Kāda policijas amatpersona aģentūrai AFP sacīja, ka uzbrucējs mēģinājis aizmukt, bet policists viņu sašāvis. Trešais policists, kurš bija ģērbies uniformā, tika ievainots, kad mēģināja uzbrucēju apturēt. Mediji ziņo, ka viņam salauzts deguns.

Prokuratūra identificējusi aizturēto kā 43 gadus vecu Beļģijas pilsoni Hičamu D., bet sīkāku informāciju par viņu nesniedz.

Tiesnesis, kas specializējies terorisma lietās, vēlāk izlems, vai piemērot aizturētajam kā drošības līdzekli apcietinājumu, atklāja prokuratūras preses pārstāvis.

Uzbrukums notika neilgi pēc tam, ka draudu dēļ par ēkā ievietotām bumbām tika slēgta viena no galvenajām Briseles dzelzceļa stacijām un pilsētas prokuratūra. Nekādi spridzekļi ēkās netika atrasti.

Kāds avots policijā AFP pavēstīja, ka uzbrukums policistiem un viltus draudi nav savstarpēji saistīti.

Briselē trešdien bija spēkā pastiprināti drošības pasākumi, jo pilsētā norisinās starptautisko donoru konference, kuras mērķis ir savākt miljardiem dolāru palīdzībai Afganistānai.

Augustā Šarlruā, Beļģijas dienvidos, ar mačeti bruņojies vīrietis, kliedzot "Allahu Akbar", uzbruka un ievainoja divas policistes. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts".

Briseles iedzīvotājiem vēl svaigā atmiņā ir teroristu martā sarīkotais uzbrukums lidostai un metro stacijai, kur tika nogalināti 32 cilvēki.

LETA/Foto: AP/LETA/Scanpix