Valmieras vecākā iedzīvotāja – Rozālijas kundze nosvinējusi 102. dzimšanas dienu. FOTO
Valmieras cienījamākā iedzīvotāja – Rozālija Komele atzīmējusi 102. dzimšanas dienu.
Sabiedrība
2016. gada 5. oktobris, 18:14

Valmieras vecākā iedzīvotāja – Rozālijas kundze nosvinējusi 102. dzimšanas dienu. FOTO

Jauns.lv

Valmieras cienījamākā iedzīvotāja Rozālija Komele 5. oktobrī nosvinējusi nozīmīgu jubileju – 102. dzimšanas dienu! Rozālijas kundze dzimusi Latgalē – Balvu pusē, bet pēdējos 30 gadus, meitu aprūpēta, dzīvo Valmierā, joprojām interesējas par notiekošo – skatās televīziju un lasa žurnālus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rozālija Komele dzimusi 1914. gadā, augusi četru bērnu ģimenē. Savās jaunības dienās un spēka gados dzīvojusi Balvu pusē, bet jau vairāk nekā 30 gadu kundze dzīvo Valmierā. Bagātā mūža laikā izaudzinājusi divas meitas, kuras atzīst, ka agrāk viņu māmiņa darījusi tos smagākos darbus, strādājot gan savā, gan palīdzot uzturēt citu saimniecības. Uz Valmieru kundze pārcēlās kopā ar savu vīru un iemīļoto sunīti, jo darbi saimniecībā bija kļuvuši par grūtu, pasliktinoties veselībai, turklāt šeit dzīvoja abu kopīgi lolotās meitas.

Valmierā Rozālijas kundze nav vadījusi darba gadus, toties kopa dārziņu un māju, kā arī rūpējās par saviem mīļajiem. Kopš vīrs aizgājis aizsaulē, kundze dzīvo pie savas meitas, kura kopā ar māsu gādā, lai viņa būtu paēdusi, laikā iedzērusi zāles un justos labi. Abas meitas stāsta, ka kundze skatās televizoru un lasa žurnālus, lai gan, pasliktinoties redzei un dzirdei, iecienītās nodarbes kļūst arvien grūtāk realizējamas. Tāpat viņa labprāt kavējas savās jaunības dienu atmiņās un piedzīvojumos, daloties tajos ar savām meitām, kā arī sniedzot vērtīgus padomus un viedas dzīves gudrības.

Ievērojamās dzimšanas dienas rītā Rozālijas kundzi devās sveikt Valmieras mērs Jānis Baiks un Valmieras Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Kaija Muceniece, dāvājot gardu kūku, krāšņus ziedus, labus vārdus un 72 eiro naudas pabalstu, Kasjauns.lv informēja Valmieras pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte.

Kasjauns.lv pievienojas visiem apsveicējiem un Rozālijas kundzei vēl veselību, izturību un možu garu!

Kasjauns.lv/Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība