Jānis Jurkāns neizpratnē par Brigmani – ZZS vadītājs izliekas, ka nepazīst Jūliju Krūmiņu
„Ir vajadzīgs troksnis, ir jāimitē darbība, un šīs darbības imitācijas upuris ir Jūlijs Krūmiņš. Labi skan. Miljonārs Krūmiņš ar cigāru zobos sēž aiz restēm. Kā filmā,” komentējot nesenos notikumus Jūrmalā, saka Jurkāns.
Sabiedrība
2016. gada 5. oktobris, 20:15

Jānis Jurkāns neizpratnē par Brigmani – ZZS vadītājs izliekas, ka nepazīst Jūliju Krūmiņu

Jauns.lv

Saistībā ar notikumiem Jūrmalā, portāls „Pietiek.com” veicis ekspresinterviju ar bijušo ārlietu ministru Jāni Jurkānu, kurš arī pašlaik neslēpj, ka ir labs Jūlija Krūmiņa paziņa. „Brigmanis saka – kas ir Jūlijs Krūmiņš, es viņu nepazīstu, un ZZS ar viņu nav nekādas saistības, bet tajā pašā laikā es ar Brigmani spēlēju kārtis 30.jūlijā pie Jūlija Krūmiņa,” intervijā par ZZS vadītāju Augustu Brigmani stāstījis Jurkāns.

Komentējot nesenos notikumus Jūrmalā, Jurkāns paudis, ka skandāls ap Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni un uzņēmēju Jūliju Krūmiņu esot sacelts politiskos nolūkos, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) esot jāparāda kaut kādas aktivitātes un rosība.

Notiekošais esot politiska KNAB akcija

„Truksnis jau nu tā, bet pārsvarā jau Jūlijs Krūmiņš skan, tas ir tas, kas interesē cilvēkus. Streļčenoks grib būt priekšnieks uz vēl vienu periodu, tāpēc tiek radītas šādas aktivitātes. Vai tam visam ir segums, to es nezinu. Bet tādā veidā, kā tas tiek pasniegts, izskatās pēc politiskas KNAB akcijas, jo es lasu avīzē, ka Latvijā nozog aptuveni piecus miljardus eiro, kas ir Eiropas Parlamenta analīze. Mēs Latvijā nozogam piecus miljardus eiro gadā. Vai KNAB ir ierosinājis kādu lietu? Vai ir kādas komisijas valdībā, Saeimā, kas visu to pētītu? Nav! Iznāk kā Mērnieku laikos – tagad šitos mazos mēģināsim tvarstīt, mocīt un kaut ko pierādīt, bet pieci miljardi – tas tā lai paliek malā, jo tas tā neskanētu,” intervijā paudis Jurkāns.

 „Brigmanis saka – kas ir Jūlijs Krūmiņš, es viņu nepazīstu, un ZZS ar viņu nav nekāda saistība. Tajā pašā laikā es ar Brigmani spēlēju kārtis 30.jūlijā pie Jūlija Krūmiņa... Es domāju, ka sabiedrībai vajadzētu palīdzēt saprast, ka te nav nekas radikāls cīņā ar noziegumiem un noziedzību. Te ir cīņa par saviem krēsliem. Būtu labi, ka sabiedrība zinātu, ka Jūlijs Krūmiņš ir vajadzīgs tikai priekš skaļuma, lai skan skaļāk,” izteicies Jurkāns.

Jūlijs Krūmiņš esot upuris

Uz jautājumu par ko tieši, viņaprāt aizturēti Truksnis un Krūmiņš, Jurkāns atbildējis – lai radītu troksni. „Tas, ka it kā ir nepareizi finansēta viena partija, ak, kungs Dievs! Es domāju, jūs labāk nekā es zināt, cik bieži un daudz tiek pārkāpti partiju finansēšanas likumi. Ik uz soļa. Ja tas, ko es lasu avīzēs, ir viens, bet apakšā ir kaut kas cits, tad es nezinu. Bet, ja es nezinu, tas nozīmē, ka sabiedrība netiek informēta,” komentējot KNAB uzsākto kriminālprocesu par partijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, izsakās Jurkāns. „Ir vajadzīgs troksnis, ir jāimitē darbība, un šīs darbības imitācijas upuris ir Jūlijs Krūmiņš. Labi skan. Miljonārs Krūmiņš ar cigāru zobos sēž aiz restēm. Kā filmā,” turpinājis Jurkāns.

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens, Ieva Čīka/LETA, Mārtiņš Ziders