Truksnim un Raitumam piemēro aizdomās turēto statusu kriminālprocesā; Jūrmalas mēra amatu ieņemt neliedz
Jūrmalas mērs Gatis Truksnis un ar partiju "No sirds Latvijai" saistītais Jorens Raitums.
112
2016. gada 6. oktobris, 11:50

Truksnim un Raitumam piemēro aizdomās turēto statusu kriminālprocesā; Jūrmalas mēra amatu ieņemt neliedz

Jauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Jūrmalas mēram Gatim Truksnim (ZZS) piemērojis aizdomās turētā statusu kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, informēja viņa aizstāvis Jānis Rozenbergs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Truksnis šorīt ir atbrīvots, bet viņam procesa virzītājs piemērojis drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām, sacīja advokāts. Viņam nav aizlieguma ieņemt amatu Jūrmalas domē.

Šorīt atbrīvots arī savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" (NSL) saistītais Jorens Raitums. Viņa advokāts Pāvels Rebenoks aģentūrai LETA pastāstīja, ka Raitumam lietā ir aizdomās turētā statuss un piemēroti līdzīgi drošības līdzekļa nosacījumi kā Truksnim.

Rebenoks piebilda, ka aizstāvjiem pieejamais informācijas apjoms patlaban esot ļoti minimāls - esot zināms, ka aizdomās turētajiem tiek pārmesta iespējama partiju nelikumīga finansēšana lielā apmērā, taču neesot precizēts, kā tieši tā izpaudusies.

Tāpat šorīt atbrīvots uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Kā aģentūrai LETA sacīja uzņēmēja aizstāvis Egons Rusanovs, Krūmiņš ir atbrīvots un viņam piemērots aizdomā turētā statuss divos kriminālprocesos. Jautāts, kas ir otrs kriminālprocess, kas sākts pret Krūmiņu, advokāts to atteicās izpaust.

Rusanovs skaidroja, ka vienā kriminālprocesā uzņēmējam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām, bet otrā kriminālprocesā viņam drošības līdzeklis nav piemērots.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas.

Pagaidām nav zināms, kas ir ceturtais lietā aizturētais.

Tāpat no amata atstādināta Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa. Orniņa aģentūrai LETA apliecināja, ka KNAB viņai inkriminē neizpaužamu ziņu izpaušanu un "piedāvājuma pieņemšanu" no Krūmiņa. Viņa gan apgalvoja, ka konkrētais process nav saistīts ar kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kurā aizturēts Krūmiņš un Truksnis.

LETA / Foto: Zane Bitere/LETA / Ieva Čīka/LETA