Atklās jaunu pašvaldības dzīvojamo māju ar pansiju
2016. gada 6. oktobris, 12:51

Atklās jaunu pašvaldības dzīvojamo māju ar pansiju

Jauns.lv

Pirmdien, 10. oktobrī, plkst. 13.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar SIA „Rīgas pilsētbūvnieks” valdes priekšsēdētāju Ingu Cerbuli un SIA „Velve” tehnisko direktoru Igoru Šenbergs un citām amatpersonām atklās jauno pašvaldības dzīvojamo māju Ieriķu ielā 28.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nepilna gada laikā bijušais policijas iecirknis Ieriķu ielā 28, kas atradās netālu no tirdzniecības centra „Domina”, ir pilnībā renovēts. Mājas otrajā un trešajā stāvā izbūvēti 48 pašvaldības īres dzīvokļi, kas tiks izīrēti dzīvokļu rindā esošajiem rīdziniekiem, bet ēkas pirmajā stāvā ierīkota pansija ar 20 dzīvokļiem, dežuranta telpu un koptelpu. Tas ir jauns sociālais pakalpojums – pansija (aprūpētā dzīves vieta), kas domāta vecuma vai invaliditātes pensiju, vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējiem, kuri paši nespēj nodrošināt savu aprūpi un kuriem nav pastāvīgas dzīvesvietas, taču aprūpes apjoms nav tāds, lai būtu nepieciešama atrašanās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā pieaugušām personām. Klientam jābūt motivētam dzīvot pansijā un jāsamaksā pakalpojuma sniedzējam par dzīvesvietas izmantošanu. Arī ēšanas izdevumus klients segs no saviem ienākumiem. Papildu pansijā tiks nodrošināta diennakts uzraudzība, sociālā darbinieka konsultācijas un aktivitātes klientu socializēšanai.

Nama renovāciju veica būvkompānija „Velve”, kas būvdarbiem devusi 10 gadu garantiju. Katrs dzīvoklis izbūvēts kā ugunsdrošs nodalījums. Inženiertīkli ieprojektēti un izbūvēti tā, lai katrs dzīvoklis būtu autonoms, ne tikai klasiskajā izpratnē, ar apkures un ūdens patēriņa kontroli, bet papildu aprīkojot katra dzīvokļa apkures un ūdens patēriņa attālinātas nolasīšanas sistēmu, kas veidos uzticamu un viegli kontrolējamu datu bāzi.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji laipni aicināti iepazīties ar jaunajiem dzīvokļiem un pansiju Ieriķu ielā 28. Žurnālistu ērtībai paredzēts transports no Rīgas domes, kas līdz plkst. 12.40 gaidīs pie Rātsnama, RTU pusē.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Google Maps